Onikişubat Belediye Meclisi, Şubat Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin kabul edilmesiyle devam eden toplantıda, ilk olarak Ilıca Mahallesinde okul arazisi bağışlamak için müracaatta bulunan ailelerin talebi ele alındı. Başkan Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ilıca mahallemizde bir İmam Hatip yapmak istemiştik. Bu nedenle bazı ailelerimiz arsa bağışlama talebinde bulundular. İnşallah bu bağışın ardından gerekli adımları atacağız ve bu okulumuzu turizm merkezimiz Ilıca’ya kazandıracağız” dedi.
Talep, belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı kararla kabul edildi. Görüşülen diğer bir gündem maddesinde ise 11 Haziran 2012’de Şehit olan Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir’in isminin bir parka verilmesi konusu görüşüldü. Şehit ailesinin yaptığı başvuruyu değerlendiren Belediye Meclisi, Piri Reis ve Oruç Reis Mahallesi’ndeki iki parkın incelenerek uygun görülen yere şehidin isminin verilmesi için Çevre ve Sağlık Komisyonu’na yetki verdi.
Gündemde bulunan diğer maddede ise banka ATM cihazlarının durumu ele alındı. Kent estetiği, güvenlik ve trafik gibi hususlar gön önüne alınarak, ATM cihazlarının daha uygun yerlere monte edilmesi ve 10 yıl süreyle kiraya verilmesi için encümene yetki verildi. Başkan Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise, “ATM’lerin gelişigüzel yerlere konulmasını istemiyoruz. Bu çalışmayla hem ATM’lere estetik bir görüntü kazandırmak, hem güvenliklerini sağlamak hem de trafik akışında yaşanabilecek tıkanıkların önüne geçmek için böyle bir çalışma yapıyoruz. İnşallah ATM’leri arkadaşlarımızın tespit edeceği daha uygun yerlere taşıyacağız” diye konuştu.
Gündemde bulunan diğer maddelerin de görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün çalışma usul ve yönetmeliği ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün bir adet ekskavatör alınması gibi talepleri oy birliğiyle kabul edildi.
Onikişubat Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 2 Mart’ta gerçekleştirilecek.