Vakit iftara doğru, Ahır Dağı’ndan esen ılık rüzgâr, bir okul bahçesinde toplanmış kalabalığın yüzlerini okşayarak gönüllere manevi bir atmosferi taşıyordu. Yaşlısından çocuğuna herkes, iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu tadıyorlardı. Uzun zamandır birbirini göremeyen insanlar bu davette buluşuyorlardı.

Onikişubat Belediyesi geleneksel semt iftarlarına Piri Reis Mahallesi ile başladı. Ramazan-ı Şerif’in manevi coşkusu içerisinde gerçekleştirilen programda 3 bin vatandaş hep birlikte dua edip, iftarını yaptı.

Uzun zamandır birbirini göremeyen insanlar bu davette buluşuyorlardı. Birbirimize yaklaşmada en büyük incelik, zafiyetlerden, önyargılardan arınıp, o kişinin içinde bulunduğu konumu iyi anlamaktır.

Bir nevi empati kurmaktır. Paylaşıldıkça çoğalan bir kavramdır, sevgi. Giydiğimiz elbise giydikçe eskir, bindiğimiz araba eskir ama sevgiyi paylaştıkça o sürekli yenilenir ve çoğalır, bizi rahatlatırcasına! İki sihirli kelime; anlamak, anlaşılmak birbirimizi anlamak yerine, ön yargılarla bağlarımızı koparıyoruz, dostluk denen bir güzellikten kendimizi de, karşıyı da mahrum ediyoruz. Oysa bu toplumun ne güzel hasletleri, gelenekleri vardı. Diyaloglar, görüşmeler gelişmişliğin ifadesi değil mi? Birbirimizi iyi tanıyamazsak, peki birbirimize ait değerleri, yetenekleri nasıl anlayacağız?

Toplumda gelişmiş insanlar aktivitelerini meydana koyamaz ise, sosyal olgular nasıl işleyecek. Öyleyse hepimizin, birbirimize ihtiyacı var, yaşam adına, vatan adına! Taşların yerine oturması gerekiyor.

İftarlardaki bu manevi atmosfer gönül köprüleri de kuruyor. Düşünün Mardin’ de bir iftar sofrasında buluşturan oradaki insanlarla kaynaştıran duygu ne olabilirdi?

Ramazan ayı boyunca Mardin, Ömerli’de düzenlenen iftar programları ile Kahramanmaraş ve Mardin arasında gönül köprüleri inşa ediliyor. Ömerli Belediyesi önünde kurulan iftar sofraları ile her gün 700 vatandaş birlikte iftarını açıyor. Birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, kardeşlik tohumları eken iftar programına katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te, iftar sofrasını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bizim inancımızda paylaşmak vardır” diyen Başkan Mahçiçek, “Biliyorsunuz bir Alman usulü vardır. Herkes kendi cebinden harcayacak demektir bu.. Ama bizim inancımızda paylaşmak vardır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyoruz. Böyle bir kültürün sahibi olan bu millet de sofrasını ekmeğini her zaman paylaşmıştır, paylaşmaya da devam edecektir” diye konuştu

Piri Reis Ortaokulu bahçesinde kurulan iftar masalarını dolaşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatandaşlarla sohbet edip, Ramazan tebriklerini iletti.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Fırat Görgel ve Onikişubat Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı programda Piri Reis Mahallesi sakinlerine seslenen Başkan Mahçiçek, “Her yıl olduğu gibi bu sene de sizlerle beraberiz” dedi.

“Sağlık ve mutluluk içerisinde, çocuklarınızla, aile fertlerinizle beraber nice Ramazanlara nice bayramlara ulaşmanızı Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” diyen Başkan Mahçiçek, mahalleye yapılan hizmetlere değindi.