Bisiklet Yolunda pedal çeviren insanların yüzlerini okşayan rüzgâr, Ahır Dağından aldığı enerjisini bu kez pedal çeviren ayaklara yüklemişti sanki. Oraya çocuklarıyla gelen ailelerin yüzlerindeki tebessüm doğrusu görülmeye değerdi. Benim bakış açımdan en güzel tarafı insanlar bir arada, kimi kafede, kimi ayakta birbirleriyle sohbet ediyorlardı, sizin anlayacağınız sanal âlemden insanlar kurtulmuş bir araya gelmişlerdi. İşte ben buna sağlıklı sohbet, sağlıklı iletişim ve spor derim.

Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu gerçekten Onikişubat Belediyesinin hayata geçirdiği önemli projelerden birisiydi. Türkiye de ses getiren bir proje oldu.

Yürüyüş ve bisiklet parkurunun hizmete girmesiyle ilgili konuşan Onikişubat Belediye Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey, "Bir memlekette olması gereken medeni ihtiyaçlardan birisiydi ve bunu karşıladığımızı düşünüyorum. Gerçekten çok güzel, özel ve orjinal bisikletlerle ailecek beraberce bineceğimiz, Türkiye'de olmayan bisiklet etkinliği ürettik. Hepimiz bunu gördük ki, artık insanlarımız bu güzellik ve sağlıklı yaşam bakımından gerekli olan hem yürüyüş ve bisiklet alanı olarak istifade ediyorlar. Diğer illerden memleketimize gelen öğrenciler buraya gelerek, gördükleri güzel projeyi memleketteki kişilere anlatıyorlar. Oralarda da olumlu bir algı oluşmasına Kahramanmaraş'ın tanıtımına katkısı oluyor." dedi.

UĞUR IŞILAK KONSERİ

Sanatçı Uğur Işılak’ı 28 Ekim Cumartesi saat 16.30 ta Bisiklet Yolunda hayranlarıyla buluşturacak olan Onikişubat Belediyesi, sanat ve sanatçı ile de halkını buluşturuyor.

Çünkü bir sanatçının dilinden dökülenler, insanımızın kalbinde yoğrulur ve karşılığını bulur.

Vatan ve memleket türküleri Onikişubat ruhuyla gönüllere akacağa benziyor.

Sanat hayatında 30 yılı deviren yüzlerce esere imza atan, ülke değerlerini günümüzle buluşturan, ülkesinin kültürüne sahip çıkan bir sanatçı, Uğur Işılak.

Aslen Şereflikoçhisar’lı olan Işılak 1971 de Almanya’nın Neviges şehrinde doğdu. Küçük yaşlarda müziğe ve şiire ilgi duymaya başlayan Işılak’ın 20 yıllık profesyonel müzik hayatında 400 ‘e yakın eseri bulunmaktadır.

Bisikletimizle keyifli pedalların arkasından, bir çay içmeye kafeye giriyoruz. Çayımızı yudumlarken Elizabeth West’in şu cümlelerini hatırlıyoruz.

“İnsanoğlu, bisikleti icat ettiğinde hünerlerinin zirvesine erişmiş oldu. İnsanlığın yararına bir kesinlik ve denge makinesi.. (Ardından icat edilen insanlığa yararlı makinelerin aksine), insanoğlu bisikleti, ne kadar çok kullanırsa vücudu o kadar zinde oldu. İnsan aklının, bir kereliğine de olsa, ürettiği, kullanıcılarına fayda sağlarken, başkalarına zarar vermeyen ya da rahatsız etmeyen bir araç. Bisikletin icat edildiği gün ilerleme durmalıydı.” Elizabeth West