Bugün size ne siyasetten, ne kurumlardan ne de giden eski rektörden bilgi vereceğim. Bugün size kentin en iyi üroloji uzmanlarından Opr. Dr. Mustafa Eren’i yazacağım.

Marifet iltifata tabidir, ya da Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir. O açıdan bu yazıyı çok önemsiyorum.

Mustafa Eren Malatyalı bir doktor, fakat uzun yıllardır Kahramanmaraş’ta severek görev yapıyor. Kahramanmaraş’ı memleketi olarak görüyor eşi hanımefendi ile birlikte çocuklarını Kahramanmaraş’ta yetiştirmek istiyor.

İl dışından ne kadar teklif gelse de, öz Kahramanmaraşlı gibi burada kendine daha çok ihtiyaç olduğunu düşünüyor ve bu düşüncesine de katılıyorum.

Eren’i Devlet Hastanesinde görevli iken tanıdım, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve kısa sürede başarısıyla ismini Kahramanmaraş’la birlikte çevre illere de duyurmayı başardı.

Tıp dilinde perkütan nefrolitotomi halk dilinde ise kapalı devre ameliyatını Kahramanmaraş’ta ilk yapan ender doktorlarından biridir. Böbreğe bir delikle giriyor, içindeki taşları alıyor ve hasta ertesi gün taburcu oluyor.

Bir gün, Birçok doktorun cesaret edip yapmadığı ve doktor doktor dolaştırdığı bir hastanın Eren’e olan dualarına tanık oldum. Bir hasta doktora neden dua eder, tabiki uzun süre aradığı şifayı bulunca eder. Tek böbreği olan hastaya birçok doktor risk almayarak müdahale etmez. Doktorluk ameliyat sırasında risk almak demek değilmidir. O tek böbreği olan hastaya o tek böbreğindeki taşları Mustafa Eren Perkütan Nefrolitotomi yöntemiyle girerek hastayı ağrılarından kurtardı. İşte meslek aşkı budur, mesleğindeki başarı da budur.

Devlet Hastanesinde görev yaparken, bilim adına Eren, kendi alanında yeni buluşlara imza atması, memlekete daha çok katkı sağlaması için KSÜ Tıp Fakültesine girdi. Bu kez hastaları Tıp Fakültesinin yolunu tuttu. O kadar çok hastası vardıki, orada bulunan kendi branşındaki diğer doktorları rahatsız etti. Üroloji bölümünün arkasını toplayan tek isimdi diyebilirim. KSÜ’de kendine karşı çıkan ve durmadan rahatsız eden Fetö’cüler şuan ihraç ve bir kısmı hapiste. Kendilerinden olmayanı yanlarında barındırmayan Fetö’cüler sonunda bir vatanseverin gazabına uğramış oldu.

Görevinde başarıdan başarıya koşan Eren şuan Vatan Hastanesinde görev yapıyor. Vatan Hastanesinin en gözde doktorlarından biri. Şuan da hastaları ondan randevu almak için ona ameliyat olmak için günler öncesinden randevu almaya çalışıyor, hatta bazı yakınlarım erken randevu almak için beni bile devreye sokuyor.

Makalemin başında çevre illere de adını duyurdu demiştim, hastası sadece Kahramanmaraş merkezden gelmiyor, inanın Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve hatta İstanbul’dan bile birçok hastasının gelip kendini Eren’e teslim ettiğine şahit oldum.

Bunu neden yazıyorum, bir doktor il dışından hasta getirtebiliyorsa, burada hastalarının memnuniyetini kazanabiliyorsa alkışlamaktan ve bu adama sahip çıkmaktan başka ne diyebilirim.

Hem yaşantısı, hem mütevaziliği hem de başarısı ile örnek bir doktor portresi çizen Mustafa Eren’e sahip çıkalım, memleketin başarılı doktorlara ihtiyacı var. Bu arada böbrek rahatsızlığının yanı sıra Ürolojiyle ilgili gelen orta yaşlı ve yaşlı insanların da Eren’in odasından yüzlerinin gülerek çıkması bence her şeyi özetliyor.

Sadece şunu söyleyebilirim, bir tesisatçı düşünün ve döşediği tesisat su kaçırmıyorsa ondan başarılısı yoktur.