Ordu’da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nda engelliler için temsili askerlik töreni yapıldı. Törende 54 engelli için askerlik yemin töreni gerçekleştirildi.
Törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Atamer Yeşil, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Jandarma Komutanlığı personeli, vatandaşlar ve engelli yakınları katıldı.
Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Temsili Askerlik Yemin Töreni”nde bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dedesinin Çanakkale’de şehit olduğunu anlattı. Vali Balkanlıoğlu, “Biz asker milletiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya, bunun böyle olmasını gerektiriyor. Gerekirse kadın, erkek, genç, yaşlı demeden eli silah tutan herkesin, vatanı müdafaa için hazır olması icap ediyor. Türk toplumunda askerlik çok önemlidir” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, ”Yaşamımızda askerlik öncesi, askerlik sonrası önem arz eder. Her Türk gencinin gönlünde asker olmak yatar. Gidemeyen gencimiz ise bunun burukluğunu yaşar. Genel Kurmay Başkanlığı’nın engelli vatandaşlarımıza yönelik bu uygulaması son derece yerinde karar. Askerliğini yapamayan engelli kardeşlerimiz sembolik de olsa bu üniformayı giyme hakkını elde ediyor. Bizlerde bu ailelerin mutluluğunu, sevincini yaşamak, onların da her Türk vatandaşı gibi her türlü haktan faydalanma yetkilerinin olduğu bilincinde olmalıyız. Bütün vatandaşlarımızın, engelli kardeşlerimize ve onların ailelerine destek vermeleri gerekir” diye konuştu.
Ordu İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Atamer Yeşil ise yaptığı konuşmada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan ve 177 yıldır hizmet veren jandarma saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gururla durmaktadır. Askerlik her gencin yapması gereken bir görevdir. Sizler bu üniforma ve edeceğiniz yeminle asker olacaksınız. Bugün, sizlere, kısa da olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı ordumuzun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.