Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Tekkiraz Mahallesi’nde muhtarlarla bir araya geldi.
Tekkiraz Mahallesi’ndeki makamında gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasetçiler ve idareciler olarak görevlerinin iş ve icraat üretmek olduğunu belirterek, “Laf ve dedikodu beceriksiz insanların işidir” dedi.
Başkan Çamyar yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu: “Piyasada 3-5 tane it ve çakal var. Bunlar sosyal medya üzerinden ya da başka yollarla suyu bulandırmaya gayret ediyorlar. Bu su bulanmaz. Bu su milletin suyu, bu su Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ki Türkiye’nin ayakta durmasıyla ilgili mücadelenin hareketi. Bizlerde bu mücadelenin temsilcileriyiz. Biz hizmet için buradayız. Kavga ve dedikodu için burada değiliz. Yaptıklarımız Ünye’de ortada. Ünye’de şehri adeta yeniden inşa ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Eski Belediye Başkanlarımızdan Necip Avcı ve Osman Yurt ile bir araya geldik. Her ikisi de ‘bizim hayal ettiğimizi siz ve ekibiniz yapıyor. Allah razı olsun’ ifadelerini kullandılar. Belediye sinemasını yıkmak, Kültür Sarayını yıkmak, Rüzgarlı Sokağı yıkmak, Belediye Binasının altını boşaltmak kolay işler değil. Ben buradan tahliye noktasında yardımcı olan esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize destek veren, bizlere güvenen hemşehrilerimizin umudunu boşa çıkarmamakla ilgili çalışıyoruz. İyi bir ekibimiz var ve Ünye’yi daha ileriye taşımaya devam edeceğiz. Biz konuşmuyoruz yapıyoruz, iş üretiyoruz, laf ve dedikodu üretmiyoruz.”
“Belediye’ye 18.5 milyon TL kazandırdık”
Göreve geldiklerinde birçok radikal karara imza attıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, personel sayısını 705’ten 400’e düşürdüklerini, bunu yaparken kimseyi de mağdur etmediklerini söyledi. Çamyar, “Bunlardan 31 tanesini emekli ettik. 2 milyon liranın üzerinde kıdem tazminatı ödedik. 55 kişiyi diğer kamu kurumlarına gönderdik. Böylece yüzde 95’ini çözmüş olduk. Personel sayısını 300 kişi azaltmakla aylık 500 bin yıllık ise 6 milyon lira gibi bir tasarruf elde etmiş olduk. Göreve başladığımızda Belediye’de 181 adet araç vardı. Ve bu araçların büyük kısmı hurda haline gelmişti. Bu araçların yıllık yedek parça maliyetine baktığımızda 3.5 milyon lirayı bulduğunu gördük. 181 aracı 56 araca düşürdük. Devamında sıfır araç kiralama yoluna giderek, yakıttan, şoförden, bakım maliyetlerinden tasarruf sağlamış olduk. Sadece parça gideri ile ilgili belediyemize 3.5 milyon lira gibi bir rakam kazandırdık” dedi.
Çamyar şunları kaydetti: “Buna müteakip destek hizmetlerinde çalışan sayısını da 63’ten 23’e düşürdük. Öte yandan kent bilgi sistemini kurduk ve kaçak emlakları tespit ettik. Bu çalışma ile de örneğin 5 katlı binası olanın bina vergisi vermesi gerekirken arsa vergisi verdiğini gördük. Bu çalışma sonucu da belediyemize kazandırdığımız rakam yıllık 9 milyon lira. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde belediyemize yıllık 18.5 milyon lira bir kaynak oluşturmuş oldu. İşte biz tüm yatırımları oluşturduğumuz bu kaynaklarla yapıyoruz. Tasarruf ederek ve doğru yöneterek ortaya çıkardığımız bu rakamları vatandaşlarımıza hizmet olarak aktarıyoruz. Yoksa Ankara’dan belediyemize gelen para ile personel sayımızı 300 azaltmamıza rağmen sadece maaşları ödeyebiliriz. O yüzden ekibimle beraber çok planlı bir çalışma yürütüyoruz. Çöp konteynerlerini yer altına almakla beraber yeni bir sistem devreye sokmuş olduk. Şu anda daha önce 27 personelin yaptığı işi 1 kişi yapıyor. Eski tarz konteynerlerimizi yenilemek suretiyle üst mahallelerimize gönderdik.”