AK Parti Ağustos ayı İlçe Başkanları toplantısı İl Başkanı Uğur Çelenk başkanlığında yapıldı.
Toplantıda 15 Temmuz darbe kalkışması ile ‘Demokrasi Nöbeti’ yaparak meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür ziyaretleri ele alındı.
Toplantıda bir konuşma yapan AK Pati Ordu İl Başkanı Çelenk, 15 Temmuz’da ülkenin büyük bir tehlike atlattığını belirtti. Çelenk, “Din adamı kisvesine bürünmüş birisinin yönettiği hain ve alçakça planlanan ve uygulamaya konulan darbe kalkışmasını başaramayan FETÖ‘nün ve arkasında bulunan dış güçlerin hesaplarını boşa çıkaran, milletimizi ve ülkemizi bu büyük bela ve musibetten kurtaran, tüm hesapların üzerinde hesap kuran ve kurulan tuzakları boşa çıkaran Allah’a hamdolsun. Ona şükretmeli, secdelerde dua ve niyazda bulunmalıyız. Sonra darbe kalkışmasına pabuç bırakmayarak her zaman olduğu gibi dik duruşunu sergileyen, milletine çağrı yaparak milyonların sokağa demokrasiye sahip çıkmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, 15 Temmuz akşamı eşi benzeri görülmemiş bir duyarlılıkla belki ileride tarihin altın sayfalarında yerini alacak bu aziz milletimize milli iradeye, liderinin çağrısına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür edeceğiz” dedi.
“FETÖ, Firavun’un köpeğidir”
Çelenk, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“Din adamı kisvesine bürünmüş birisinin heva ve ihtirası sözde kainat imamı olma uğruna, nasıl gözü dönmüş bir cani olabileceğini, milletin Meclisini bombalatacak kadar alçaldığını, seçilmiş Cumhurbaşkanını öldürtmek için gözünü kırpmadan emir verdiğine şahit olduk. Bu nasıl bir ruh halidir, bu nasıl bir insanlıktan nasibini almamış insandır. En önemlisi bu nasıl bir din adamıdır. Vatanından uzakta bir mürted olarak her fani gibi oda göçüp gidecek ardından söylenecek söz ise ‘Bu adam ancak olsa olsa esfel-üs-safilin (aşağıların aşağısı, sefillerin en sefili, cehennemin en derin azap mahalli) olur’ denecek, tarih onu Hassan Sabbah gibi Haşhaşi terör örgütü lideri olarak anacak, FETÖ’nün dilinden düşürmediği Kıtmir olarak, ama Firavunların Kıtmir’ı olarak anacaktır. 15 Temmuz ‘da yapılan alçak ve hain kalkışma FETÖ ve arkasındaki güçler, nasıl bir hezimete uğradıklarını gördüler. Duracaklar mı? Hayır onlar yeni FETÖ’lerini, yeni planlarını devreye koyacaktır.”
“Kapı kapı dolaşıp halkımıza teşekkür edeceğiz”
Birçok defa milletin 20 gündür hiç ara vermeden meydanları boş bırakmamasındaki sırrın kendisine sorulduğunu belirten Başkan Çelenk, “Cevabı ise 15 yılda milletine yüzlerce okul, üniversite, hastane, sağlık tesisi, fabrika, baraj, onlarca havaalanı, liman, yarım milyon konut, on binlerce kilometre bölünmüş yol, raylı sistem, denizin altından Marmaray’ı, milli silahları, dünyanın en büyük havaalanı ve köprüsü gibi devasa hizmetlerdir. Tüm bunları yapan güçlü Türkiye’yi, Yeni Türkiye’yi temsil eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını tarih altın harflerle yazacaktır. Bir lider düşünün, halkı ile beraber halkının yanında, kefenini giymiş, milletine sokağa çıkın dediği zaman milyonlarca vatandaşımız ‘sen yeter ki emret’ dercesine sokaklara çıkıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önce Allah’ın yardımı sonra milletinden aldığı güçle, diklenmeden dik durarak bu milleti yeniden tarihin sahnesinde hak ettiği yere taşıyacaktır” diye konuştu.
Çelenk, şunları söyledi: “Şimdi bizim en azından bu milletin bu fedakarlığına karşı, her biriniz gideceksiniz ilçelerinize, Belediye başkanınızla birlikte diğer siyasi parti ilçe başkanlarını da davet ederek, vatandaşlarımıza 15 Temmuz hainlerin darbe kalkışması sırasında Başkomutanın çağrısı ile 20 gündür ilçe meydanlarını bir an bile boş bırakmayarak milli iradeden, demokrasiden yana tavırlarından dolayı gösterdikleri olağanüstü duyarlılık nedeniyle, ilçenizde esnafı, mahalleleri, yaşlısını, gencini, çocuğunu, tek tek ziyaret edecek ellerinden öpecek ve vatandaşlarımıza teşekkür edeceksiniz.”