Akkuş ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan ve Ordu’nun Büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte beldeden mahalleye dönüşen Çayıralan Mahallesi ve Kızılema Mahallesi’nde OSKİ Ünye Şube Müdürlüğü’ne bağlı Akkuş İlçe Şefliği teknik personelleri tarafından içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırımları hayata geçirildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 752 km’lik sıcak asfalt yol programı dahilinde bölgelere öncelik verilerek, yol yapım çalışması öncesi altyapı hatları sağlıklı ve çalışır hale getirildi.
İÇME SUYU HATLARI MAVİ ŞERİTLE KORUNUYOR
Kazı işlemlerini titizlikle yürüten OSKİ ekipleri, özellikle yol geçişlerinde farklı metotlar uyguladı. Arazi yapısına uygun farklı çaplardaki koruge borular içerisinden içme suyu hatlarının imalatını gerçekleştirerek, ilerleyen zamanlarda oluşabilecek arıza ve patlama gibi aksaklıklarda yola zarar verilmeden içme suyu hatlarına müdahale edilebilecek. OSKİ’nin yaptığı bütün içme suyu hattı işlerinde kullanılan mavi şerit, ilerleyen zamanlarda imalatı yapılan içme suyu hatlarının zarar görmemesi için standartlara uygun derinlikteki kazıların üstüne örtülüyor.
200 HANENİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Çayıralan Mahallesi’ne yapılan içme suyu çalışmalarının ardından 700 metrelik şebeke hattı kazısı ve abone bağlantıları bitirildi. İnşası hızla sürdürülen içme suyu isale ve terfi hattı çalışmalarının 600 metresi tamamlandı. Akkuş ilçesinde havaların yağışlı olması ve sert geçmesine rağmen ekiplerin özverili çalışması sonucunda 500 metrelik isale ve terfi hattının kısa bir zaman içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Şebeke hatlarının bitirilmesi sonucunda ortalama 70 hanenin suya kavuşmasıyla birlikte isale ve terfi hattının kazı işlemlerinin son bulması ile bölgede yaklaşık 200 hanenin içme suyu sıkıntısına son verilecek.
ESKİYEN KANALİZASYON HATLARI YENİLENDİ
Ekiplerin yoğun çalışma temposuna girdiği bu dönemde sık sık arıza veren ve kullanım ömrünü yitiren kanalizasyon hatlarında da yenileme ve onarım çalışmaları sürdürüldü. Akkuş ilçesi Kızılelma Mahallesi’nde atık su paket arıtma tesisine giden 200’lük koruge boru sökülerek yerine 300’lük koruge boru imalatı gerçekleştirildi. Toplamda 450 metre uzunluğunda bulunan hat, abone bağlantılarıyla birlikte sağlıklı ve çalışır hale getirildi.