Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin altyapısının yeniden inşa edileceği 101 kilometrelik altyapı yatırım projesinin çalışmalarına devam ediyor.
Toplam maliyeti 10 milyon 288 bin 565 euro olacak projenin yüzde 85’i Avrupa Birliği Hibe Fonu, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüzde 9’u OSKİ Genel Müdürlüğü’nce karşılanacak. Altınordu ilçe merkezinde yapılacak yatırımın 2017 yılı Haziran ayında bitirilmesi amaçlanıyor.
Mayıs ayında ilk kazması vurulan proje kapsamında ilçe merkezinin su sorunu kökten çözülürken, kanalizasyon altyapı hatları da yenilecek.
Proje 2017 yılı sonunda tamamlanacak
Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projenin öncüsü olduğunu hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Kangren haline gelen sorunlara neşter vurmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Mayıs ayında ilk kazmayı vurduğumuz yaklaşık 34 milyon lira bedelli, Altınordu ilçesinin en büyük altyapı yatırım projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje dahilinde 71 kilometre içme suyu hattı, 30 kilometre kanalizasyon hattı olmak üzere toplam 101 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımını hizmete sunacağız. Projeyi 2017 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Projenin yüzde 13’ü tamamlandı
101 kilometrelik altyapı yatırım projesi kapsamında şu ana kadar 71 km’lik içme suyu hattının 13 km’sinin, 30 km’lik kanalizasyon hattının ise 3.5 km’sinin tamamlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Projeye ek olarak 5 bin 194 abonenin evine su bağlantısı yapılırken, 1 adet 2 bin 500 metreküp ve 2 adet 500 metreküp olmak üzere toplamda 3 adet yeni içme suyu deposunun inşası da sürdürülüyor. Avrupa Birliği Hibe Fonu kapsamında yapımına başlanan yatırım sayesinde ilçe merkezinde su sorunu tarihe karışırken, yenilenen kanalizasyon hattıyla da altyapı sorununa neşter vurulacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin kronikleşen sorunlarına iki yılda ciddi çözümler bulduk ve bulmaya da edeceğiz” diye konuştu.