Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yaya trafiğine açacağı caddelerle ilgili çalışmaya Eylül ayında başlıyor.
Yayalaştırma Projesi’nin ilk aşaması olan Bülbül Deresi üzerindeki köprünün montaj çalışmasının tamamlandığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, köprünün faaliyete geçmesiyle birlikte Süleyman Felek Caddesi, Yalı (Aziziye) Camii ile Zübeyde Hanım Caddesi Ada Fırını arasındaki alanı Eylül ayında araç trafiğine kapatacağız. Araç trafiğine kapatılan caddeler ve Sırrı Paşa ve İsmet Paşa Caddelerde yayalaştırma çalışmaları için kentsel tasarım projesini uygulayacağız” dedi.
Yılmaz, OSKİ Genel Müdürlüğü’nün alt yapı çalışmalarını tamamlamasının ardından zemin düzenlemesi, kent mobilyaları ve aydınlatma elemanlarının monte edileceği proje ile Bin 700 metrelik alanı vatandaşların kullanımına açacaklarını ifade ederek, “Ayrıca bu cadde üzerinde bulunan binalara ait cephelerinde iyileştirme çalışmaları da yayalaştırma çalışmalarıyla eş zamanlı olarak devam edecek” diye konuştu.