Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Dünya Türkiye’nin tek yumruk olduğunu gördü” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘demokrasi nöbetinin Çarşamba gününe kadar devam edeceğini’ açıklamasından sonra Fatsa’daki demokrasi nöbeti kaldığı yerden devam etti. Fatsa İlçe Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, kasideler ve ilahiler söylendi.
Programın son bölümünde konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, birçok kişinin Pazar günkü mitingin ardından bu nöbetin biteceğini düşündüğünü ve inandığını belirterek, “Ben son konuşmamda şöyle demiştim. Cumhurbaşkanımız Yenikapı’da nöbetimizi taçlandıracağını söyledi, sonlandıracağını söylemedi. Sonlandıracağını bir o biliyor bir Allah biliyor. Onu da o gün meydanlarda söyleyecek demiştim ve sonlandırmadı ‘sadece virgül koyduk, noktayı da inşallah Çarşamba akşamı koyacağız’ dedi ve nöbetin devam etmesini istedi. Biz de bunu severek isteyerek yürekten emir telakki ettik ve bu akşam da meydanlardayız” ifadelerini kullandı.
Pazar günü Yenikapı mitinginde dünyada belki de eşi benzeri olmayan bir birlikteliğin yaşandığını ifade eden Başkan Anlayan, “Belki de bütün dünyaya karşı sergilendi, sayılabilen sayı ile sadece kapalı alana girebilenlerin hesabı ile Yenikapı’da 5 milyon kişi mitinge katıldı. Her kesimden her meşrepten her farklı kesimden siyasi görüşü ne olursa olsun bütün Türkiye tek bayrak altında Türk milletinin olduğunu bir olduğunu beraber olduğunu Yenikapı’da gösterdi. Bir de fotoğraflarda görülmeyen kısım var. Uzaydan çekilen fotoğraflarda İstanbul kıpkızıl olmuş, alana giremeyenlerin sayısı çok daha fazla. Türkiye genelinde illerde yapılan mitinglerle beraber sayılabilen sayı ile 10 milyon kişi bu mitingi takip etti. Bu tarihte görülmemiş bir şey. Bu, bu milletin bayrağın bekası adına vatan aşkı adına konu vatansa gerisi teferruattır diyerek tek yumruk olduğu tarihe imza attığını inşallah unutmayacağız, hiçbir neslimize de unutturmayacağız. Bu ruhu ebediyen devam ettireceğiz. Bu görüntü sadece birbirimize hoşnut etmek için değil bu görüntü bütün dünyaya Türkiye’nin tek bayrak altında bir olduğunu beraber olduğunu göstermek içindi. Bütün dünya bunu gördü ama yazamadı, gördü ama söyleyemedi” şeklinde konuştu.