Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünye’de yapımı devam eden bazı çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Çamyar ve ekibi ilk olarak Saray Caddesi ile 1.No’lu dolmuş hattının son durağını birleştiren ve yaklaşık 120 kamyon malzeme çekilerek açılan yeni yolu ziyaret etti. Açıldıktan sonra yoğun olarak kullanılan ve gerekliliği bir kez daha ortaya çıkan yolda incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Başkan Çamyar, “Ünye Belediyesi tarihinin en büyük yol hamlesini yaptı demiştik. Bu sene itibariyle Ünyemizin tamamında 13 milyon liralık bir yol yatırımı yapıyoruz. Tabi şehir içerisinde de hiç dokunulmamış yerlere dokunmaya devam ediyoruz. Bu hat saray caddesi ile 1 No’lu dolmuş hattının durak noktasını birbirine bağlayan bir hat. Buradan 120 kamyon malzeme almak suretiyle kot farkını evlerin girişine kadar düşürmüş olduk. Ayrıca yolun tamamına devasa bir duvar inşa ettik. Ünye Belediyesi gönüllere giden yollar ve projeler inşa etmeye devam ediyor. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Yolun açılmasından dolayı oldukça memnun olan mahalle sakinleri de Ünye Belediyesi nezdinde Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür etti.
Orta Yılmazlar Mahallesi Muhtar Evi ve El Sanatları Sergi Alanı bitiyor
Başkan Çamyar daha sonra Orta Yılmazlar Mahallesi’nde yapımı devam eden Muhtar Evi ve El Sanatları Sergi Alanı’nı ziyaret etti. Burada da çalışmaları inceleyen ve bilgi alan Başkan Çamyar, şöyle konuştu: “Kültür Yolu projemizin 1.etabının başlangıç noktasındayız. Ulusal basında çok fazla yer alan ve bununla ilgili ödüle layık görülen ve gerçekten Ünyemize artı değer katacak olan bir proje. Proje içerisinde gördüğünüz gibi Yalı Kilisesi vardı, restorasyonun tamamlandı. Etrafının dizaynı ile ilgili kamulaştırma çalışmalarını tamamladık ve burada ki binalarımız yıktık. Yerine ise Ünye’ye özgü muhtarlarımıza söz verdiğimiz gibi ilkini Saraçlı Mahallemize yapmıştık. İkincisini ise Orta Yılmazlar mahallemize inşa ediyoruz. Yanı başındaki alanla ilgili de Ünye’de üretilen el emeği ürünlerin teşhir ve satışının yapılabileceği mekanlar inşa ediyoruz ve burası bir kompleks haline gelmiş olacak. Bakıldığında buradan devam eden hatta yine Sebile Hanımkonağından saray hamamının inşası bir taraftan devam ediyor. Teslim süresi 300 gün. Yine Müze evimiz Türkiye’nin 3, Karadeniz bölgesinin ise tek yaşayan kültürel miras müzesi haline geldi. Devamı noktasında kamulaştırdığımız bir kadı konağımız var ve onun restorasyon çalışması başlayacak. Yine kadılar yokuşunu bitirdik ve oraya bir çömlek yapım yeri ile ilgili alan kamulaştırdık, proje çalışması devam ediyor. Kefeli hanın mülkiyetini Ünye Belediyemize aldık, projesi bitti ve ihale sürecini yılbaşından sonra başlatacağız. Yani, Ünye’de planladığımız ve ilçenin tarihini yeniden ayağa kaldırmak için çok emin adımlar atıyoruz. Tarih Ünye’de canlanacak diyebiliriz. Tabi tüm bunlarla beraber Ünyemizde turizm de canlanacak. Ünye çok özel bir şehir ve bizlerde şehrimize yakışır çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.”
İpekyolu Mahallesi’nde yapılan düzenlemede sona gelindi
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın bir sonra ki inceleme yaptığı alan ise İpekyolu mahallesi Dervişoğlu sokak oldu. Çevre yolu yapımının ardından mahalleden geçen viyadüklerin altına mahalle sakinlerinin talebi doğrultusundadüzenlemeler ve çocuk oyun alanı inşaatı ile ilgili talimat veren Başkan Çamyar, “Bu bölgede çevre yolundan gelen su ciddi şekilde mahallemize zarar veriyordu. Öncelikle burada ki camimizin çevre düzenlemesini yaptık, ardından ise çocuklarımızın oyun alanı olarak kullanabileceği viyadüğün altında ki alanın düzenlemesini gerçekleştirdik. Viyadük altında ki Devlet Su İşlerinin yıkmış olduğu duvarların yapımı ile beraber bu alanın tamamını mahallede ki çocuklarımızın kullanımına açmış olacağız” dedi.
Başkan Çamyar, “Halkımızla içiçeyiz, onlarla beraber olmaktan mutluyuz. Bize güvenmeye ve inanmaya devam ettikleri müddetçe hep beraber gönül ve elbirliği içerisinde Ünye’mizi imar ve inşa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Çalışmalar için mahalleliler adına teşekkür eden İpekyolu Mahallesimuhtarı ve Ünye Muhtarlar Derneği başkanı Ahmet Ekici, 200 haneli bu alanda Ünye Belediyesinin çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
“Tüm personelime teşekkür ediyorum”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar incelemelerin ardından Fen İşleri Müdürlüğü Personeli ile biraraya geldi. Destek Hizmetleri biriminde personellebir araya gelen ve yemek organizasyonuna katılan Belediye Başkanı Çamyar, “Ünye Belediyesi olarak tüm birimlerimizle gece gündüz demeden Ünye’miz için çalışıyoruz. Ben tüm emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.