Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 15 Temmuz darbe girişimin ardından gelinen süreçte belediyeler olarak sorumluluklarının arttığını belirterek, “Artık çok daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi.
Başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle toplantıda bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, son yaşanan olaylardan sonra toplum olarak bazı dersler çıkardıklarını belirtti. 15 Temmuz gecesi Ünye’nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade eden Çamyar, “Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmış insanlar, benim konuşmaya çıktığım dakika itibariyle İstanbul Boğaziçi köprüsündeki insanların haleti ruhiyesini aynen taşıyordu diyebilirim. Oradan geçen insanların dokunuşu, bakışı, öfkesi öyle bir noktadaydı ki ‘hadi savaşa gidiyoruz’ desek, meydanda ki o insanlar o gece ölmeye hazır vaziyetteydiler. Benim yüzlerinde gördüğüm ışık, iletişim onu gerektiriyordu diyebilirim” diye konuştu.
”Bundan sonra çok daha fazla çalışmalıyız”
Çamyar, şöyle konuştu: “Bundan sonra ki süreç içerisinde de biz her bir birey olarak ve sorumluluk sahibi insanlar olarak daha çok vatanımız için, daha çok milletimiz için ortaya ne koyabiliriz, birlik bütünlüğümüzü temin edeceğimiz hangi hamleleri ya da hangi adımları atabiliriz konusuna biraz daha dikkatli bakmamız gerekiyor. Yenikapı bunun bir örneğiydi, öyle anlaşılıyor ki 2023’e giden Türkiye’den çok korkmaya devam ediyorlar. Bunu durdurabilmek için var güçleriyle mücadele ettiklerini görüyoruz. Başaramayınca da nasıl bir ruh haline büründüler görüyoruz. Hani demokrasi, insan hakları yanlılarıydı. Hiçbirisinden çıt çıkmadı. Onun için bizler bu millet için, bu vatan için ne yapabiliriz, daha fazla ne üretebiliriz bunu düşünmemiz gerekiyor.”