Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Ağustos 2016 tarihli, 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6736 sayılı ’Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girmesiyle vatandaşların Belediyeye olan borçlarını yapılandırabileceğini söyledi.
Resmi Gazete’de yayımlanan kanun ile borcu olanlara büyük ödeme kolaylığı sağlandığını açıklayan Başkan Engin Tekintaş, “Vadesi geçmiş faiz uygulanmış vergi borcu bulunan vatandaşlarımız 31 Ekim 2016 tarihine kadar belediyemize yapacakları başvuru ile büyük oranda tahakkuk eden faiz indiriminden ve taksitle ödeme imkanından faydalanacaklar. Vatandaşlarımızın bu önemli yapılandırma hizmetinden faydalanmaları çok önemli. Alınan vergilerin Altınordulu hemşehrilerimize hizmet olarak geri döneceği de bilinmelidir” dedi.
Başkan Tekintaş, mükelleflerin 30 Haziran 2016 tarihinden öncesine dayanan vadesi geçtiği halde ödenmeyen idari para cezaları hariç amme borçlarını peşin veya 6-9-12-18 eşit taksitler halinde yapılandırabileceğini kaydetti.