Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, hane ziyaretleri yaparak mahalle sakinleri ile bir araya geliyor.
Ziyaretler kapsamında Çamurlu Mahallesi’nde bir evi ziyaret eden başkan Çamyar, kadınlarımızla bol bol sohbet etti, çalışmalar hakkında bilgi verdi, onların öneri ve şikayetlerini dinledi.
Göreve geldikleri günden bu yana Ünye’yi adeta yeniden inşa ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirten belediye başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin altyapı başta olmak üzere birçok alanda eksiklerini giderme yönünde önemli projelere imza attıklarını kaydetti.
Başkan Çamyar, Ayanikola Kilisesi’nin hukuki altyapısı ile uğraştıklarını ve şu anda projenin Anıtlar Kurulunda olduğunu söyledi. Ünye Çamlık projesinin 15 milyon liralık bir yatırım içerdiğini ve sadece Ünye’nin değil bölgenin de en dikkat çekici projesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, proje ile ilgili ihalenin 19 Ekim’de yapılacağını söyledi.
Ünye’nin sahil bandında bulunan binalarının görünümünün kente yakışmadığını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Eski Devlet Hastanesi’nden Otogara kadar olan sahil şeridinde ki binaların Mart 2017 tarihi itibariyle dış cephelerinin yenileneceğini belirtti.
Başkan Çamyar, Ünye’nin özellikle turizm yönünde potansiyeli olan bir şehir olduğunu ve projeleri öncelikle bu yönde gerçekleştiklerini kaydederken, Kültür Yolu Projesi hakkında da bilgiler verdi. Çamyar, Kültür Yolu Projesi kapsamında şu ana kadar, Yalı Kilisesi, Kadılar yokuşu restorasyonlarının tamamlandığını, Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmalarının başladığını, Kefeli Han’ın mülkiyetinin Ünye Belediyesine geçtiğini, 4 Arasta 14 Orta çarşı projesinin çalışmalarının başladığını kaydetti.
Kültür Yolunun devamı noktasında yer alan bir diğer çalışma olan 4 Arasta 1 Orta çarşı projesinin önemli bir ayağı olan Orta Çarşının rekreasyonu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bu kapsamda çarşıda bulunan 32 binanın dış cephesinin giydirilmesi ile ilgili imzaların atıldığını ve çalışmaların çok kısa süre sonra başlayacağını ifade etti.
Kültür Yolu projesi kapsamında yer alan Kefeli Han’ın mülkiyetinin Ünye Belediyesi’ne alındığını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, restorasyon sonrası Osmanlı Mimari tarzına kavuşacak olan Kefeli Han’ın kafe ve restoran olarak hizmet vereceğini söyledi.
Ünye’nin en önemli projelerinden biri olan iş merkezi inşaatının hızla devam ettiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, iş merkezinde sinema, çocuk oyun alanları ve alışveriş mağazaları gibi konseptlerin olacağını söyledi. Devamında iş merkezini ve sahili içeriye bağlayacak olan Rüzgarlı Sokak’ta bulunan binaların yıkılacağını söyleyen Başkan Çamyar, sokağın devamını takiben Çınarlık Mahallesi’ne doğru yepyeni bir bulvar açacaklarını kaydetti.
Ünye Belediye binasının altında bulunan iş yerlerini boşalttıklarını ve belediyenin birimlerini tek çatı altına topladıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, böylece vatandaşlarımızın tüm hizmetlerini aynı noktadan alma fırsatını bulduğunu söyledi.
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Destek Hizmetleri Binasının seçim öncesi söz verdikleri gibi yıkıldığını ve başka bir alana taşındığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıkılan alana Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yakışır bir sosyal yaşam alanı inşa edildiğini söyledi. 1 milyon liralık bir projenin hayata geçtiğini söyleyen Başkan Çamyar, yılbaşına kadar inşaatın tamamlanacağını vurguladı.
Eski pazar yerini yeni yapılan kapalı Pazar alanına taşıyacaklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, boşalan 24 dönümlük alana 15 milyon liralık yatırımla bir Kültür Sarayı inşa edileceğini söyledi. Çamyar ayrıca, bu alana ikinci bir meydan ve altına da 450 araçlık otopark yapılacağı müjdesini verdi.
Başkan Çamyar daha sonra ev sohbetinde bir araya geldiği kadınlarımızın taleplerini değerlendirdi ve fikir alışverişinde bulundu.
Başkan Çamyar ve ekibi bundan böyle her hafta bir mahallede mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam edecek.
Çamyar, “Bizler Ünyemizi halkımızla birlikte yönetiyoruz. Bu açıdan sık sık onların fikirlerini alarak istişareler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.