ORDU (İHA) – AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu’da belediyeler ve çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere bin 274 kişilik Toplum Yararına Programı uygulanacağı müjdesini verdi.
Oktay Çanak, Ordu’da iş ve istihdamın arttırılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, 6 ay süreli programın başvurularının Mayıs ortalarında başlatılmasının planlandığını belirtti. Milletvekili Çanak, başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olmak üzere Orman İşletme, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenecek programlarda katılımcılara bundan önceki programlardan farklı olarak haftada bir gün kişisel gelişim ve mesleki eğitim verileceğini kaydetti.
Çanak, şu bilgileri verdi: “Programlara İŞKUR’a kayıtlı işsizler, 19 yaşından gün alanlar, emekli ve malul aylığı almayanlar, açık öğretim hariç öğrenci olmayanlar katılabiliyor. Söz konusu programlarda çalışanlar çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, bakım onarım ve temizlik işlerinin yapılması, restorasyon tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı ve erozyon önleme çalışmaları yapıyorlar. Katılımcılara İŞKUR tarafından asgari ücret ödeniyor. Ayrıca İŞKUR uzun vadeli sigorta kollarından SGK primlerini yatırıyor.”
Çanak, bu konuda ayrıntılı bilgilerin Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü’nden alınabileceğini de sözlerine ekledi.