Uluslararası Çocuk Şenliği için 4 ülkeden Ünye’ye gelen 52 misafir çocuk, 5 günlük ziyaretin ardından ülkelerine döndü.
“Tarihin Gölgesinde Tüm Çocuklar El Ele” projesi ile 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Gürcistan ülkelerinden Ünye’ye gelen 52 çocuk ülkelerine döndü. 5 günlük süre boyunca Ülkelerinin kültürlerini tanıtan öğrenciler, aynı zamanda kaldıkları evlerde ülkemize ait kültürleri tanıma fırsatı buldu. Çok sayıda Türkçe kelime öğrenen dünya çocukları, yöresel oyunlarını da Çocuk Şenliği kapsamında seyircilerle buluşturdu.
Ziyaretlerinin son gününde Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’ni ziyaret eden misafir öğrenciler burada yaptıkları sabah kahvaltısının ardından at binip ok atmayı öğrendiler. Misafirperver ailelerin de katıldığı etkinliklerde, son olarak Asarkaya Kent Ormanı’na giden öğrenciler, burada piknik yapıp oyunlar oynayarak günü sonlandırdılar.
VEDALAŞIRKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Asarkaya Kent Ormanı’ndaki programın ardından ülkelerine dönmek üzere hazırlanan öğrenciler, ayrılık vakti geldiğinde duygusal anlar yaşadı. Duygu dolu dakikaların yaşandığı anlarda çocuklar, dostluk kurdukları misafirlerinden güçlükle ayrıldı. Misafirler, ülkelerine dönmeden önce evlerinde kaldıkları ailelerle karşılıklı olarak hediyeleştiler.
“ÜNYE’Yİ ÇOK BEĞENDİK”
5 gün boyunca birlikte vakit geçiren çocuklar kardeş gibi gördükleri misafirlerinin gitmesine çok üzüldü. Vedalaşırken duygularını anlatan Makedonyalı öğrenci Shabotikj Nejla, “Buraya geldiğimiz günden beri bizlere çok iyi davrandılar.5 gün boyunca birçok yeri gezme fırsatı bulduk. Ünye gerçekten çok güzel bir yer, buraya tekrar gelip uzun süre kalmak isterim. Her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.
AİLELER DE TANIŞTI
Ünye’de, misafir öğrenciler ile 5 gün boyunca çok güzel günler geçirdiğini, en önemlisi de unutulmayacak dostluklar kurduğunu belirten İnönü İlkokulu öğrencisi Nazlı Torunoğlu, “İlk geldiklerinde biraz çekinmişlerdi ancak daha sonra hemen birbirimize alıştık. Ailesi ile sosyal medya üzerinden konuşma fırsatı bulduk, inşallah seneye ailesi ile birlikte gelecek. Biz her zaman onları misafir etmeye hazırız” diye konuştu.
“ARKADAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEK”
Yurt dışından misafirlerin geleceğini öğrenince çok sevindiklerini ve heyecanlandıklarını belirten Gülsena Pelit isimli öğrenci ise, “İlk geldikleri akşam çeviri programları ile tanışıp birbirimizi tanımaya çalıştık. Çok güzel günler geçirdik, birbirimizi unutmamak için fotoğraflar çekindik. Arkadaşlıklarımız devam etsin diye de sosyal medyadan arkadaş olduk ve telefonlarımızı birbirimize verdik” diyerek duygularını ifade etti.
“KENDİ EVLADIMIZ GİBİ BENİMSEDİK”
Misafir öğrencileri ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Öğretmen Mevlüt Eren, “Projeyi ilk duyduğumuzda çok mutlu olduk ve misafirlerimizi kendi evladımız gibi benimsedik. Hatta şuan ayrılacağımız için üzülüyoruz, ayrılmak istemiyoruz. Organizasyondan çok memnunuz, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“ONLAR BİZİ, BİZ DE ONLARI TANIDIK”
Misafirperver ailelerden Cengiz Yazıcı ise, “Karadağ’dan iki tane öğrencimizi 5 gün boyunca misafir ettik. Ben organizasyonun Ülkemizin tanıtılması açısından büyük önem arz ettiğini düşünüyorum. Aynı zamanda bizlerde diğer ülkelerin kültürlerini bir nebze de olsa tanıma fırsatı bulduk. Misafir öğrencilerimizi ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.