Eko Okullar projesi kapsamında Ordu’nun Fatsa ilçesinde minik öğrenciler arasında kostüm yarışması Fatsa Anaokulu bahçesinde gerçekleşti.
Düzenlenen kostüm yarışmasına Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. Eko Okullar projesi kapsamında öğrenci velilerinin kendi tasarladıkları kostüm yarışmasında birinci Hacer Yücel Anaokulu’ndan Tuğra Burak Uludağ, ikinci Vefa Okulu’ndan Eymen Fatih Çoruh, üçüncü ise Dolunay Okulu’ndan Eylem Naz Uslu oldu.
Öğrenciler arası kostüm yarışması yaptıklarını belirten Fatsa Anaokul Müdiresi Zeynep Sağlık Yaşar “Minik öğrencilerimizin velilerin hazırlamış oldukları geri dönüşüm ürünlerinden oluşan kağıt, poşet ve benzeri şeylerden kostümler yaparak yaratıcılıklarını sergiliyorlar. Öğrencilerimiz geri dönüşümün önemini burada gelen konuklara gösterdiler. Geri dönüşüm, kullanılmış ambalaj ve benzeri atıkların bir hammadde kaynağı olarak kullanılması, doğal kaynakların korunmasını sağlar. Bunu öğrencilerimize velilerimize öğrettik” dedi.