Ordu’nun Fatsa ilçesinde bazı vatandaşlar el değirmenlerini kullanmayı sürdürüyor.
Teknolojiye direnen el değirmenlerini evlerinde muhafaza eden kadınlar, bu değirmenlerde mısırı öğüterek elde ettikleri unun lezzetinin hiçbir şeyde olmadığını belirttiler. Mısır unu ile ekmek yapan ve fazlalığını ise köylüler pazarında sattıklarını belirten Zennure Çakmak yaptığı açıklamada, “Bizler yıllardır kendi unumuzu kendimiz yaparız. Bu geleneği burada sürdürmeye devam ediyoruz. Mısır hasadı bitti ve bahçelerimizden mısırları topladık. Şimdi ise öğütme zamanı geldi. Kışlık un ihtiyacımızı ayırdıktan sonra pazara giderek ek geçim kaynağı olarak unu satıyoruz. Çok lezzetli ve organik olan una ilgi pazarda da büyük oluyor. Kilosunu 10-20 TL arasında satıyoruz” dedi.
Çakmak, el değirmenlerinin de zamanla teknolojiye yenileceğini sözlerine ekledi.