Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halen alt yapı çalışmalarının kesintisiz sürdüğü Ordu’da 2018 yılından sonra yol ve su sorunu kalmayacağını belirterek, “Ordu, yakın zamanda gerçekleştirilen yatırımlarla parmakla gösterilen model bir il olacak” dedi.
Başkan Enver Yılmaz, yerel bir TV’de katıldığı programda Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden yatırımları ve Ordu’nun gelecekteki vizyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ordu ilinin önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Ordu, sürekli büyüyen ve gelişen, yapılan yatırım ve çalışmalarla da diğer illere model olan bir Büyükşehir oldu. 2.5 yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz projeleri, aldığımız mesafeyi herkes görüyor ve takdir ediyor. Önümüzdeki yıllarda Ordu, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.
Önemli olanın gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Hemşehrilerimizin desteğiyle havası, suyu, toprağı ve denizi temiz olan bir ilin temelini attık. İnşallah Ordu, yakın zamanda parmakla gösterilen model bir il olacak” şeklinde konuştu.
İl genelinde devam eden alt yapı çalışmalarını 2018 yılı itibarıyla tamamen bitirip üst yapı yatırımlarına hız vereceklerini belirten Başkan Yılmaz, çalışmalar nedeniyle zaman zaman günlük hayatta aksamaların meydana geldiğini,bu sebeple vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini ifade etti.
Altınordu’nun en kapsamlı altyapı projesi devam ediyor
Başkan Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde şimdiye kadarki en büyük altyapı yatırımını hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, “Yaklaşık 20 noktada devam eden su ve kanalizasyon çalışmaları,2017 yılı Ağustos ayında tamamlanacak. 2018 yılına kadar Ordu’daki tüm altyapıyı tamamlayıp üstyapı asfalt çalışmalarına başlayacağız. 2016 yılında su ve kanalizasyon çalışmaları için toplam 105 milyon liralık yatırım yapıyoruz. 2018’de suyla ilgili çalışmalarımızı bitirecek ve bu çözeceğiz. Çalışmalar şu anda çok iyi gidiyor.Ekiplerimiz gece gündüz,bayram seyran demeden çalışıyor” dedi.
Selde bir ayda 56 milyon lira harcadık
Program boyunca Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinden, devam eden projelere kadar birçok konuya değinen Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
"Ramazan Bayramı’nda ilimizin üçte birinde ciddi sel afeti yaşandı. Yaşanan sel ve heyelanın toplam maliyeti 250 milyon lirayı buldu.Sadece Büyükşehir’in 119 milyon lira hasarı var.Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk etapta 56 milyon lira nakit harcama yaptık.Bu miktar yerel yönetimler ölçeğinde çok önemli bir rakama tekabül ediyor. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un girişimleri ve milletvekillerimizin destekleriyle AFAD tarafından 30 milyon lira kaynak aktarıldı."
2018’de yol ve su sorunu kalmayacak
"Sel nedeniyle il genelinde toplam 27 köprü yıkıldı. Perşembe ilçesiyle bağlantıyı sağlayan Akçaova üzerindeki köprü başta olmak üzere yıkılan diğer köprülerin de ihalesi gerçekleştirildi. Tüm bu köprülerin toplam maliyeti 35 milyon lira. Akçaova Köprüsü’nün3 ayda, diğer köprülerin 4 ayda bitirilmesi planlanıyor. Tüm köprüler orta ayak olmadan yapılacak. Bu sayede sel suları herhangi bir engelle karşılaşmadan akıp gidecek ve köprülerin yıkılmasının önüne geçilecek. Sel ve heyelan felaketi, altyapıya büyük zarar verdiği gibi devam eden çalışmaların da aksamasına sebep oldu. Sıcak asfalt çalışmaları biraz rötarlı ilerliyor. Buna rağmen Ordu’nun 107 noktasında yol çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2018’de yol ve su sorunu kalmayacak. 2018 yılından sonra da yola ve suya harcadığımız kaynakları diğer alanlara kaydıracağız. Eski kamyon garajında hayata geçireceğimiz 311 konutluk toplu konut projesinde ilk kazma vuruldu. Öncelikle eski sanayi sitesinde bulunan esnafların, daha sonra da diğer vatandaşların başvurularını alacağız."
Boztepe’ye 15 bin basamaklı merdiven projesi
"Boztepe’de“15 Bin Basamaklı Merdiven Projesini hayata geçiriyoruz ve görsellerini kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Merdivenler, eski kilisenin yanından başlayarak Boztepe’ye ulaşacak. İnsanlar, teleferikle Boztepe’ye çıkıp merdivenle aşağı inecek. Ordu’yu fantastik bir şehir yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde çöp sorunu kalmamış olup diğer ilçelerimizdeki çöp sorununu da çözüyoruz. Fatsa ve Ünye arasında kurulacak olan ayrıştırma tesisinin yer teslimi yapıldı. İnşallah 2017 yılında Ordu’dan çöp sorununu tamamen kaldıracağız. Durugöl’deki eski İl Özel İdaresinin yanına yapacağımız, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük AVM’sinden yıllık 5 milyon lira kira geliri elde edeceğiz. Toplam 175 milyon liraya mal olacak AVM, 18 ayda tamamlanarak 2018 yılının Haziran ayında hizmete açılacak."
Çevre yolu yıl başında açılacak
"Çevre yolunun ilk bölümü Ocak ayında açılacak.İkinci bölümü de en kısa zamanda ihale edilecek.Ulaşıma açılan birinci bölümün Karadeniz sahil yoluyla bağlantısı,Karşıyaka Mahallesi’nde yeni açtığımız bulvar üzerinden bir süre devam edip sanayi sitesinin içerisinden geçmek suretiyle gerçekleştirilecek. Sanayi sitesinin girişinde bulunan Kaşif Tercan Camii,hayırsever ailenin rızası doğrultusunda kaldırılacak ve bu noktaya büyük bir kavşak yapılacak. Hayırsever aile tarafından caminin şu an bulunduğu yerden 50-100 metre ileride yeni bir cami inşa edilecek."