Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. yılında Ordu’nun Fatsa ilçesinde saygıyla anıldı.
Gazi Mustafa Kemal’in Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yılı nedeniyle Fatsa’da ilk tören Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Törene Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Jandarma Komutanı J.Yrb. Halit Gülten, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören anıt önünde çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumun ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Anma programı daha sonra Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi organizesinde Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen anma programı ile devam etti. Burada da 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Acar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.
Program Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı orotorya gösterisinin ardından sona erdi.