Ordu’nun Fatsa ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fatsa Şubesi Cumhuriyet yemeği düzenledi.
Dernek Başkanı Avukat Nur Hilal Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri önderliğinde düzenlenen yemekte, Cumhuriyetin 93. yılı coşku ile kutlandı. Geceye, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Yazı İşleri Müdürü Çelik, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, ADD genel merkezi yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Gece açılış ve sunumla başlarken açılış konuşmasını Fatsa ADD Başkanı Nur Hilal Gündüz gerçekleştirdi. Gündüz, “Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. Bütün bayramlarımız birlik ve dayanışmaların yapı taşlarıdır. Geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet gecesine umduğumuzun üzerinde katılım oldu. Gecemize katılan tüm Cumhuriyet dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu tür gecelerde önemli olan eğlenmek değil birlik ve beraberliğin bir güç olduğunu fark edebilmektir. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gecede folklor gösterileri, öğrencilerin şiirleri, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve yerel sanatçıların birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle devam etti.
Gecenin sonunda açık artırmaya sunulan Atatürk’ün siluetinin resmedildiği tablo 3 bin TL’ye iş adamı Ahmet Tanrukulu tarafından satın alındı.
Gece, konukların hep birlikte söylediği 10. Yıl Marşı ile son buldu.