Ordu’nun Fatsa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti devam ediyor.
Demokrasi nöbetinin dün akşamki bölümünde yine darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler için din görevlileri tarafından Kur’anı-ı Kerim tilaveti yapıldı. Demokrasi nöbetine 24. dönem AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da katıldı.
Programda selamlama konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bu akşam da hamdolsun meydanlardayız. Katılan her bir hemşehrimizi yürekten kutluyorum. İlk andan itibaren yüreği kalbi bu memleket için, bu millet için çarpan bütün hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’meydanları terk etmeyin’ dediği için vatanımıza olan sevdamızdan dolayı, bu millete bu memleketi olan sevdamızdan dolayı bu bayrağa, bu ezanlara olan sevdamızdan dolayı inşallah meydanları terk etmiyoruz, terk etmeyeceğiz. Tarafımızı yerimizi belli etmeye sonuna kadar bütün yüreğimizle ortaya koymaya devam edeceğiz. Rabbim her birimizin niyetini kabul etsin. Rabbim her bir adımınızı sevabıyla mükafatlandırsın. Talihsiz bir sıkıntıyı inşallah atlattık, atlatıyoruz. Her geçen gün daha iyiye gittiğini görüyoruz, Rabbim bu vesileyle kökünden kurutsun temizlesin inşallah. Bu darbe girişimini yapanları Rabbim ıslah etsin ıslahları mümkün değilse kahretsin. Bu akşam da güzel bir Kur’an tilaveti icra eden Fatsa Müftülüğümüze bağlı din görevlilerimize de teşekkür ediyorum. Her akşam burada bize çok güzel Kur’an tilaveti yapıyorlar. Rabbim Kur’an’ın her bir harfini okuyana da her bir harfinin dinleyene de çok büyük müjdeler veriyor. Rabbim inşallah bizleri de mükafatlandırsın. Bu darbe girişimine göğüslerini siper ederek tankların önüne dur diyerek yatarak hayatını veren yaralılara buradan acil şifalar diliyoruz ve bilhassa hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim onları cennetinin en güzel yerinde daim etsin. Rabbim şehadetlerini kabul etsin, Rabbim inşallah bizlere de şefaatini nasip etsin. Rabbim her birimize de şehitlik mertebesi nasip etsin” dedi.
“15 Temmuz’da çok dersler çıkardık ama sadece biz değil hainlerde ders çıkaracak”
Anlayan’ın ardından konuşma yapan 24.dönem AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, 15 Temmuz’un normal bir 15 Temmuz olmadığını ifade ederek, “Biz tarihini bilen bir milletiz geçmişini de bilen bir milletiz. 15 Temmuz’da çok dersler çıkardık ama sadece biz değil hainler de ders çıkaracak. Bu millete evet, bu ülkeye dizayn yapma niyetinde olan bize yan gözle bakan devletler kendilerine çeki düzen verecek çünkü bu milletin kutlu direnişi sadece hainlere değildi, aynı zamanda ülkemize yan gözle bakan hain ülkelere idi, dost bildiğimiz hainlere karşıydı. Dolayısıyla 15 Temmuz’da bir destan yazıldı. Evet, bu destanı yazarken maalesef şehitlerimiz oldu. Onları rahmetle yad ediyoruz. Bunlar bizim üzüntümüzdür. Biz şehitliğin ne olduğunu bilen bir milletiz. Ya dedesinden ya ecdadından şehitleri gazileri olmuş bir milletin evlatlarıyız ve onların yenilerini göğsünü siper etmeye hazır bir milletin evlatlarıyız. Evet, en kanlı darbe girişimini yaşadık. Evlatlarımız darbenin ne olduğunu tam unutmak üzereydi, tarihi olmak üzereydi dedik ya, darbe olacak diye fakat hiç birimiz böyle bir hainliği beklemiyorken aramızdan çıkanlar bu vatanın ekmeğini yiyerek yetişenler bugün Türkiye’yi temsil edilmesi için savunulması için hazırlanmış kıyafetler altında hain planlarını ortaya koydular. Evet, adına ne derseniz deyin ama bu millete silah çeken bu milletin silahları ile kurşun yağdıran tanklarını yürüten uçaklarını üzerinden geçiren o hainlere karşı omuz omuza birlikte bir duruş gösterdi bu aziz millet, göğsünü siper etti. Elinde silahlar olan hain çetesine karşı bayraklarla gitti. Evet, bayraklarla gitti tankların önüne set çekti, kurşunların önüne göğsünü siper etti ve belki de dünyada enderine rastlayamayacağımız silahlar bayrak tutan ellere karşı mağlup oldu. O silah tutan eller bayrak tutan ellere mağlup oldu ve de olacaktır. Böyle şanlı bir millet. Ben inanıyorum Çanakkale şehitlerimiz tarih öncesinde bütün şehitlerimiz bu ülke için vatanı için ömrünü hayatını feda eden şehitlerimizi şu an mutluluk içerisindedir” ifadelerini kullandı.
Program Ünye Kapalı Cezaevi Vaizi İbrahim Topal’ın yaptığı dua ile sona erdi ve daha sonra demokrasi nöbeti devam etti.