Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ziraat Odası öncülüğünde ‘Dünya Çiftçiler Günü’ nedeniyle bu yıl ilk kez ‘Nohutlu Pilav Şenliği’ düzenlendi.
Fatsa Ziraat Odası önünde gerçekleşen Nohutlu Pilav Şenliği’ne AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Erişmiş, Fatsa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, daire amirleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar “Çiftçilerimize gereken değerlerini hissettirmek için bu programı gerçekleştirdik. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şeniliğimizi geleneksel olarak devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da şenliğimize renk katacak faaliyetler birlikte devam ettireceğiz. Katılım gerçekten yüksek oldu. Tüm çiftçilerimizin gününü kutlarım” dedi.
Düzenlenen etkinlikte çiftçilere nohutlu pilav dağıtıldı. Ayrıca programda Kızılay’da bir stant kurarak duyarlı çiftçilerin kan bağışlarını kabul etti.