Ordu’nun Fatsa ilçesinde eğitim sezonunun Pazartesi günü açılacak olması nedeniyle okul kıyafeti satan konfeksiyon mağazası ve kırtasiyelerde hareketlilik yaşanıyor.
2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesinde velileri alışveriş heyecanı sardı. Her okulun kıyafetini elinde bulunduran konfeksiyon mağazaları ise müşterilerini iş yerlerine çekebilmek için kampanyalar düzenliyorlar.
Kıyafetlerin tamamını 100 TL’ye bittiğinin belirten konfeksiyon mağazası satıcısı Murat Kay yaptığı açıklamada, “Eğitim-öğretim sezonu öncesinde okul kıyafetlerinin hepsini iş yerimize getirdik ve uygun fiyatlarda burada satıyoruz. Ortalama bir okulun kıyafeti 100 TL tutuyor ve müşterilerimize özel bir kampanya yaptık bu anlamda. Ayrıca ayakkabı da almak isterlerse daha da indirim yapıyoruz. Kıyafetleri bitirmek istiyoruz. Eğer kalırsa 1 yıl depomuzda kalacak. Şu an için hareketli bir alışveriş var. İşlerimiz iyi” dediler.
Okul çantaları ve bavullar satan Fırat Tatlıelma ise, “Okul çantalarımızın fiyatları 25 TL’den başlıyor, 100 TL’ye kadar değişiyor. İşlerde hareketlilik var. Okul öğrencilerine özel kampanyalar yaptık ve alışveriş yapanlara çanta yanında çeşitli hediyeler de veriyoruz. Ayrıca ilçemizden başka bir il veya ilçeye okumak için gidecek olanlar öğrencilerde bavullara talebi oluyor. İndirimli bir şekilde veriyoruz. İşlerimiz genel olarak çok iyi ve biz bu durumdan çok memnunuz” diye konuştu.
Veliler de fındık ayı sonrası alışveriş yaptıklarını belirterek, “Çocuklarımızın daha iyi şartlarda okuyabilmesi için elimizden gelenini en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kaliteli ürünler alıyoruz. Fiyatlarda genel olarak çok pahallı değil” ifadelerini kullandılar.