Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, geçen Ramazan Bayramı’nda meydana gelen sel ve heyelandan dolayı orman yollarında oluşan tahribatın giderildiğini söyledi.
Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sel ve heyelan orman yollarımızda büyük zararlara yol açtı. O günden bugüne kadar yolların onarımı için çalışmalara başladık ve orman yollarımızı açtık. Ilıca Mahallesi’nde bulunan orman yollarında tahribat çoktu ve çalışmaları bu bölgelerde yaptık. Tam anlamıyla yollarımız açıldı ve ormanlarımız yine kontrolümüz altına aldık” dedi.
Fidan dikim çalışmalarını yaptıklarını belirten Şef Şen, “Yavaş ve Ilıca Mahallelerindeki bölgede 117 hektar alanda fidan dikimi yaptık ve halen de dikim çalışmalarımız sürüyor. Sürekli dikimleri yapıyoruz ve bu yıl fidan dikimlerine önem verdik. Yavaş mahallemizde daha çok fidan dikimi yaptık. İnsanların ormanlarımıza karşı koruma içgüdüsü oluştu ve bizlerde zaman zaman seminerler vererek ormanları koruma yönünde bilgiler aktarıyoruz vatandaşlarımıza” diye konuştu.