AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa’da Sosyal Hizmet Merkezi(SHM) açılması için son aşamaya gelindiğini söyledi.
Başkan Abdullah Uçar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Fatsa ilçemiz ile birlikte 7 ilçeye hizmet verecek Sosyal Hizmet Merkezi’nin Fatsa ilçemize açılması için son aşamaya gelinmiştir” dedi.
Başkan Uçar şöyle devam etti: “Dumlupınar Mahallesi Dereüstü mevkisinde(Eski Çınar Tıp Merkezi) hizmet verecek SHM’nin en geç 2 ay içinde faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Bunun için gerekli olan binanın Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kiralama onayı verilmiştir.750 metrekarelik kapalı alan olacak binada tefrişat ve personel görevlendirmesi için de harekete geçildi. Fatsa’mıza kazandırılacak olan Sosyal Hizmetler Merkezi’nde yaklaşık 20 kişilik bir kadronun hizmet vermesi amaçlanıyor. Açılacak SHM’nin ilçedeki Hükümet Konağı’na 200 metre uzaklıktadır. Böylece merkezden yararlanacak vatandaşlarımız ulaşım açısından sorun yaşamayacaklardır. Fatsa SHM’de görev yapacak olan personel ile başvuru,tespit ve izleme, uygulama, şehit ve gaziler, eğitim ve Danışmanlık birimleri kurulacaktır. Hedeflerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlere Fatsa’da yaşayan vatandaşların hızla ulaşacaklardır. Fatsa SHM’de Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında 4 kişilik sosyolog ve psikolog da istihdam edilerek bölgeye en iyi bir şekilde hizmet verilecektir. SHM’de Aile eğitimleri yapılarak toplumun tüm kesimlerine hizmet sunulacaktır.İlçemizde yaşayan dezavantajlı birey ve kesimdeki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışıyoruz. SHM’de Sosyo Ekonomik Destekler (SED) sağlanacak. Şehit yakınları ile gazilere yönelik faaliyetler olacak. Fatsa’daki korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç birey ve aileler tespit edilerek desteklenmesi sağlanacak.Fatsa SHM açıldığında,bu kesimlere yerinde ve zamanında müdahale edilerek, daha hızlı, etkin ve verimli hizmetler sunulacaktır.”