Ordu’nun Fatsa İlçesi Merkez Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 53 projeden oluşan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleşti.
Okul bahçesinde gerçekleşen bilim fuarına Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Milli Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Töngel ve Vahit Bölek, Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, okul müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sonrası açıklamalarda Merkez Ortaokulu Müdürü Şinasi Karataş gerçekleştirdi. Karataş "Öğrencilerimiz danışman öğretmenleri ile 53 farklı projeyi gelen konuklara sunarak bilgi verdiler. Güzel projeler öğrencilerimiz sundular. Okulumuz adına önemli bir TÜBİTAK çalışması oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Programa katılan kişiler proje yürütücüsü Murat Yeşiltaş eşliğinde öğrencilerin bilim fuarında sergiledikleri 53 adet projeyi incelediler ve öğrencilerden bilgi aldılar. Bilim fuarının açılışı gelen konuklara ikramlar ile son buldu.
TÜBİTAK projesi kapsamında ilçede Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bilim fuarı açtılar.