Fındık sezonunun gelmesi ile birlikte işlerinde hareketlilik yaşandığını belirten brandacılar, bu iş hareketliliğinin fındık dönemi boyunca devam edeceğini belirttiler.
Son 8 yıla bakıldığında fındık sezonu hariç diğer dönemlerde işlerinin iyi olmadığını belirten brandacı Cemal Kurt, “İşlerimiz bugünlerde hareketli sayılır. Fındık sezonu olmadığı zaman işlerimiz iyi gitmiyor diyebilirim. Brandalarımızı müşterilerimize uygun fiyatlara sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. İşimize yakışır, kaliteli ve fiyatları uygun brandaları satarak vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz” dedi.
Brandacı Mehmet Ünal ise, “Fındık sezonu nedeniyle müşterilerimize özel kampanyalar da yaparak fiyatlarımızı uygun tutuyoruz. Üreticilerimizden isteğim kalitesiz ucuz branda almasınlar. Gelişi güzel satan yerlerde brandalar hem sağlıksız hem de kalitesiz oluyor. Üreticiler, kısa süreliğine de olsa işlerini gördüğü için ucuz ve kalitesiz brandaları satın alıyorlar. Ayrıca deforme olmuş brandaların da tamiratını yapıyoruz. Müşterilerimize uygun fiyatlara sunmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.