Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri "Anneler Günü" münasebetiyle Tekkiraz Ahmet Cemal Mağden Huzurevi’ne ziyarette bulundu.
Ziyarete Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra Türk Kadınlar Birliği üyeleri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Saadet Güler, Yürütme Kurulu Üyesi Davut Şişman ve Kadın Meclisi Başkan’ı Sevindik Diktepe Demir eşlik etti.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, anneler gününün önemini ve ziyaret amaçlarını açıklayarak “Anneler Günü Mayıs ayının ikinci pazarı tüm dünyada kutlanan milyonlarca çocuğun annesini sevgi ve saygı ile andığı evrensel bir gündür. Türk Kadınlar Birliği’nin girişimleri ile 5 Mayıs 1955 tarihinde Mayıs ayının ikinci Pazar gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ‘’Anneler Günü’’ olarak kutlanması kararı verilmiştir. O yılın annesi olarak 93 harbinin meşhur kahramanlarından 98 yaşındaki Erzurumlu Nene Hatun seçilmiştir. Annelik insanlar için öğrenilen bir davranış; kadınları mutlu eden oldukça haz veren, sevgi, şefkat ve emek isteyen, çok kutsal ve kıymetli bir duygudur. Çocukların her açıdan yürütülmesi, yetiştirilmesi, topluma kazandırılması kadınların annelik görevleri olarak kabul edilmektedir. Her zaman yanımızda, her zaman bize destek olan, her sorunumuzu çözen bu dünyadaki en güvenli sığınağımız,hüznümüzü sevince dönüştüren,umudumuza umut katan,koruyucumuz, bağışlayan, merhametli, şefkatli, her şeyi olduğu gibi sevgisini de karşılıksız veren, hayatımızı gönüllü paylaşan, bizi bizden daha çok seven annelerimizdir. Biz de bu günün önemine binaen Tekkiraz’da bulunan Huzurevi’ndeki yaşlılarımızı ziyaret edelim, onlarla sohbet edelim istedik. Kendilerine ikramda bulunduk ve hediye verdik.Onları bir nebze olsun mutlu edebildiysek bu bize yeter. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar saygılar sunarım” dedi.