Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Altınordu ilçesindeki 46 mahalle muhtarına İlkyardım Bilgilendirme Eğitimi verdi.
Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Seyhan Canbulut tarafından verilen eğitimde herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda, sağlık görevlilerinin yardımı ulaşıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesinin önlenmesi, olay yerinde tıbbi araç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız olarak ne yapılabileceğini öğretme amacıyla düzenlenen eğitime muhtarlar bilgilendirildi.
Ordu Kadını Güçlendirme Derneği’nin talebi doğrultusunda, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ilkyardım eğitmenleri tarafından üç gün süreyle verilen İlkyardım Bilgilendirme Eğitimi kapsamında ayrıca genel ilkyardım bilgileri, kanamalar ve yaralanmalarda ilkyardım, kırık çıkık ve burkulmalarda ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım, hayvan ısırıklarında ilkyardım eğitimi verildi. Bununla birlikte, sara krizi (Epilepsi), kan şekeri düşüklüğü, şok, göğüs ağrısı, havale konusunda da bilgi verildi.
Ayrıca trafikte ambulansa nasıl yol verileceği, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin hangi durumlarda aranması ve ararken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve Sağlık Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de aynı anda başlattığı 112 Medya kampanyası hakkında da bilgi verildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, bu tür eğitimlere devam edeceklerini belirterek, “Sağlıklı bir toplum, ancak sağlık alanında bilinçli insanların varlığı ile kaimdir. Bizler toplumumuzu bilinçlendirme noktasında her zaman göreve hazırız. Sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmaya ve STK’larımızdan gelen sağlık eğitim taleplerine her zaman açığız” dedi.