Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Ordu Üniversitesi’nin kullanma suyu ihtiyacını karşılamak ve taşkından koruma amacıyla yapımına başlanılan üniversite göletinin 2017’de tamamlanacağını belirtti.
Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, beraberinde Şube Müdürü Mehmet Kuru ve Gölet İnşaatı Yapı denetim Görevlisi Eser Şahin Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan “Ordu İli İlküvez ve Üniversite Göletleri Yapımı” işi kapsamında, Ordu Üniversitesi’nin kullanma suyu ihtiyacını karşılamak ve taşkından koruma amacıyla yapımına başlanılan üniversite göleti ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunuldu.
Ahmet Kanık, Altınordu ilçesi Akçatepe köyü sınırları içerisinde bulunan, Çırçıp Deresi üzerinde yapımına başlanılan üniversite göletinin, talvegden yüksekliği 28.50 metre olacak şekilde SSB (silindirle sıkıştırılmış beton) dolgu beton dizaynında inşa edileceğini ve 2017 yılı içerisinde göletin tamamlanmasının planlandığını ifade etti.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizde sulama ve taşkınlar konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, bu konuda gerekli çalışmaları yapan DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık’a ve ilgili çalışanlara şahsım ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.