Ordu’da yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerine katılan binlerce insan bıkmadan usanmadan meydanları doldurmaya devam ediyor.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen ancak halkın dirayeti sayesinde engellenen darbe girişimine tepkilerini dile getirmek amacıyla 25 gündür meydanları boş bırakmayan Ordulular, her akşam Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki Demokrasi Meydanı’nda buluşuyor. Sabaha kadar devam eden nöbete katılanlara Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek ve kahvaltı ikramı yapılıyor.
Ramazan ayında 29 gün boyunca her akşam bir ilçe ve nüfusu kalabalık yerleşim birimlerinde iftar yapan ve adeta ev yüzü görmeyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, demokrasi nöbetlerinin başlamasıyla birlikte sabaha kadar meydanda halkla birlikte nöbet tutuyor. Demokrasi nöbetlerine öncülük eden Başkan Yılmaz, akşam namazını camide vatandaşlarla birlikte eda ettikten sonra alanda bir konuşma yapıyor. Hemen ardında yatsı namazını yine vatandaşlarla birlikte kılan Başkan Yılmaz, sabaha kadar vatandaşlarla bir arada nöbet tutuyor. Yılmaz, sabah namazını da vatandaşlarla birlikte kıldıktan sonra nöbete katılanları evlerine uğurluyor. Yenikapı’da yapılan mitingin tüm ülkede birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiği görülürken bu tablo Ordu’ya da yansıdı. Ordu Demokrasi Meydanı’nda bir genç ülkücülerin simgesi olan Bozkurt işaretini yaparken Ordu Büyükşehir Beleddiye Başkanı Enver Yılmaz’da Rabia işareti yaparak birlik ve beraberlik tablosu ortaya koydular. Bu arada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu il genelinde bulunan 10 dev ekran ve Bin 600 noktada bulunan billboardlarda "Hiç bir güç milli iradenin karşısında duramaz” sözüyle halk gücünün önemine vurgu yaptı.