Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 7 gün 24 saat fırın denetimleri yapan Büyükşehir Belediyesi, 115 ekmek fırınının denetlendiği çalışmalar kapsamında kurallara uymayan 84 fırın hakkında inceleme başlattı.
Ramazan ayında çalışmalarını sıklaştıran, işletmeleri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, hijyen belgesi, ekmek ve pide gramajı, fiyat tarifesi ve genel temizlik hususlarında inceleyen zabıta ekipleri, 115 ekmek ve pide satış yerini denetledi.
Halkın kaliteli hizmet alabilmesi, sağlıklı ve temiz gıda tüketmesi için fırınlarda kontrollerini sıklaştıran Zabıta ekipleri, 84 fırın hakkında inceleme başlatırken, kurallara uymayan bu işletmeler hakkında cezai işlem uyguladı.
Hijyen konusunda hassasiyet gösteren işletmelere teşekkür eden ekipler halkın şikayet, öneri ve isteklerini “153 Zabıta Şikayet Hattı” ile 4441052 No’lu telefonu arayarak ya da Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesi üzerinden yazılı olarak bildirmelerini istedi.