Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) tarafından Altınordu ilçesinde eğitim gören kursiyerlere ait çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi Meydanı’nda yapılan açılışa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, daire başkanları, şube müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 46 branşta 88 grup açılarak, 2 bin 70 kursiyere eğitim verileceğinin altını çizdi. Başkan Yılmaz, “ORMEK kursiyerleri tarafından ortaya konan ürünlerin Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında merkez yerleşke önünde sergilenecek. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İkinci dönemde kursiyerlerimize daha iyi şartlarda çalışma imkanı sunacağız ve Türkiye turu imkanı sağlayacağız” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında Avrupa Birliği hibe fonlarından alınan destekle Ordu ilinde ikamet eden 15-29 yaş aralığında, en az ortaöğretim düzeyinde 52 işsiz gence Ordu’da bir ilk olan ‘Lojistik Ara Eleman Yetiştirme Programı (Lojistik Uzmanı)’ eğitimi verildiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz Ordu’nun lojistik bir üs olma hedefi olduğunu belirtti.
Program, serginin açılışının yapılması ve tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları, kadın üst giysileri, turistik ve hediyelik eşya, ebru, özel gün ve nikah şekeri, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve çocuk etkinlikleri, takı tasarımı, butik çikolata ve pastacı çırağı gibi branşlarda ortaya konan ürünlerin hazırlandığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.