Ünye Belediyesi’nin Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan “4 Arasta 1 Orta Çarşı” projesinde imzalar atıldı. İmza törenine Orta Çarşı esnafı da katıldı.
Ünye Belediyesi’nin turizm alanında önemli bir projesi olan Kültür Yolu Projesi hızla devam ediyor. Ünye Belediyesi proje kapsamında Ünye’de bulunan tarihi ve turistik yapıları yeniden ayağa kaldırarak kentin turizmine ve ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.
Projenin en önemli ayaklarından biri olan “4 Arasta 1 Orta Çarşı” projesi de bunlardan birisi. Proje kapsamında Ünye’nin eski çarşı kültürünün en önemli noktası olan tarihi arastalar ve orta çarşı yeniden hayat buluyor. Orta Çarşı ile ilgili 32 binanın tarihi dokuya uygun şekilde giydirilmesi ile ilgili imza töreni Ünye Belediyesi’nde gerçekleştirildi.
Ünye Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye her geçen gün tarihine ve kültürüne sahip çıkmaya devam ediyor. Bir taraftan kentin genel görünümünü değiştirirken, diğer taraftan da tarihimize ciddi şekilde yatırım yapamaya devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarla birlikte Orta Çarşı’yı eski Osmanlı dönemindeki şaşalı günlerine kavuşturmakla ilgili de stratejik planlama müdürlüğümüz “4 Arasta 1 Orta Çarşı” adında güzel bir çalışmaya imza atmıştı. Bu projemiz DOKA(Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) desteği ile hayat bulacak. Yüzde 75’ini DOKA, yüzde 25’ini Ünye Belediyemiz karşılayacak. Proje ile ilgili ihalemizi yaptık” dedi.
“Projeye bir hafta sonra başlanacak”
Proje ile ilgili çalışmaların bir hafta sonra başlayacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Doğalgaz ve alt yapı çalışmaları bir hafta sonra başlayacak, hemen ardından ise üst yapı ve binaların dış cephesi ile ilgili çalışmalara başlayacağız. DOKA tarafından bize projenin bitirilmesi için 2 yıllık süre öngörüldü. Ancak biz bu süreyi 9 ay gibi kısa bir zaman dilimine indirdik. 9 ay sonra projenin tamamının bitirilmesini öngörüyoruz” diye konuştu.
Projenin Kültür Yolu’na entegre bir proje olduğunu hatırlatan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Bakırcılar Arastası, Manifaturacılar Arastası, Çapulacılar Arastası ve Çarıkçılar Arastası şekliyle önceden bu bölgede 4 arasta mevcutmuş. Tüm bunları gün yüzüne çıkaracağımız bir projeyi böylece hayata geçirmiş oluyoruz” açıklamasında bulundu.