Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, “En büyük görevimiz ormanlarımızın korunmasıdır. Vatandaşlarımızın da bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor” dedi.
Fatsa Orman İşletme Şefliği olarak orman bakımı ve gençleştirme çalışmaları gibi faaliyetleri sürdürdüklerini belirten Sevil Şen, “Şefliğimizin en önemsediği ise ormanlarımızın korunmasıdır. Ormanlar korunurken insanlarımızın da bizlere yardımcı olması gerekiyor. Ormanlarımızın korunması konusunda vatandaşlarımız çok da duyarlı değiller. Ormandan ağaç kesme suçu, işgal ve faydalanma suçu son derecede yüksek seviyelerde seyrediyor. Biz suçüstü vatandaşlarımızı yakaladığımızda mahkemeye veriyoruz. Bu konuda mahkemeler suç işleyen vatandaşlara ağır şekilde cezalar veriyor. Bazı vatandaşlarımız ise ormandan izinsiz ağaç kesiyor. Ağaç kesildikten sonra nakil ederken yakalanıyorlar. Bunun suçu da çok ağırdır” diye konuştu.
Şen, Ordu ve Fatsa bölgesinde orman konusunda vatandaşlara yönelik bilgilendirme de önemli çalışmalara imza attıklarını sözlerine ekledi.