15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içinde FETÖ/PDY yapılanmasına bağlı bir grubun gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşılık Ünyeliler yine meydandaydı.
Toplumun her kesiminden binlerce vatandaşın bir araya geldiği tepki eylemine protokol mensupları da eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen darbeye tepki buluşmasına AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Selim Kıran, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, sivil toplum kurtuluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Selim Kıran, “Milletimiz bu destanı yaşarken bu destanı görmezden gelen tanklara, toplara, tüfeklere selam salan hainleri milletimiz asla affetmeyecektir” dedi.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar halkın milli iradeye sahip çıktığını belirterek, “Birlik ve beraberliğinize sahip çıktığınız için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir konuşmasında “artık bu meydanlar sizin, bundan sonra da kimseye bırakmayın” ifadelerini kullandı.
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ünye ve Ordu genelinde darbe girişimine karşı ilk günden bu yana gösterilen demokrasi mücadelesi için teşekkür ederek sözlerine başladı. Taşçı , “Bu vatan hainleri milletin silahını bu milletin kendisine ve iradesini temsil ettiği kurumlara çevirmiştir. Bunlara cezaları gerektiği şekilde verilecektir” diye konuştu.
Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde dualar edildi.