Her geçen gün artan öğrenci sayısıyla ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalan Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin(İİBF) yemekhanesi yenilenecek.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2 bin 600 öğrencinin ihtiyacını karşılayamayan yemekhanenin duvarları kırılarak atıl halde bulunan alanlar kullanıma açılacak. Yemekhanenin eskiyen pencere ve kapılarının tümü ısı yalıtımlı alüminyumla değiştirilecek, tabanın tümüne yeni seramik döşenecek, duvarlara alçı sıva ve boya yapılacak. Ayrıca mekanik tesisat ve elektrik tesisatı yenilenecek, kalorifer petekleri değişecek, yeni aydınlatma ve asma tavan yapılacak. Yapılacak olan bu çalışmalarla eski yemekhane daha ferah ve geniş hale getirilip öğrencilerin ihtiyacına cevap verecek.
Aynı sözleşme kapsamında fakülte dersliklerinin bulunduğu binadaki asansör,öğrenci lavaboları, aydınlatma mekanik ve elektrik tesisatı yenilenecek. Bununla birlikte dersliklerde eskiyen, ısı ve ses yalıtımı konusunda yetersiz kalan pencere ve kapılar da değiştirilecek.
“En kısa sürede bitirilecek”
Kırımı yapılan yemekhanede incelemede bulunan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2 bin 600 öğrencisi ve 60’a yakın akademik ve idari personeliyle kalabalık bir fakülte. Öğrenci sayısı da gittikçe artmakta. Buna bağlı olarak ihtiyaçlar da zamanla çoğalmakta. Bu fakülteyi tercih eden öğrencilerin ve burada çalışan akademik ve idari personelin çok daha rahat bir yaşam alanına kavuşması, çok daha konforlu ortamlarda derslerin işlenmesi, sosyal ihtiyaçların giderilmesi için her yıl büyük onarım çalışmaları yapılmakta. 2015 yılında yapılan onarım çalışmaları ile eski konferans salonu 250 kişilik amfiye dönüştürülmüş ve derslik sıkıntıları da çözülmüştür. Bu kapsamda bu sene yapılacak onarım çalışmaları da pek çok ihtiyacı giderecek ve en kısa sürede bitirilecektir” dedi.