Ünye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan hafızlar için icazet töreni düzenlendi.
Törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, hafız gençlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Aşk denince hafızlar gelir akla, en sevgilinin sözlerini harfi harfine kim ezberler ki hafızdan başka. Uykusuz gecelere göz nuru akıtan, gece gündüz demeden fedakarca, sabırla, azimle çalışarak bugün hafız olmanın şerefine ulaşan kardeşlerimi öncelikle tebrik ediyorum. Bu kardeşlerime emek veren hocalarını ve böyle güzel evlat yetiştiren Anne Babaları kutluyorum” dedi.
Çamyar, şöyle konuştu: “İlk emri ’Oku’ olan Kur’an-ı Kerim Allah’ın koruması altındadır. Kur’an hafızları da bu korumanın içerisindedir. Çünkü hafız demek mukaddes vahiy yükünü hıfzeden koruyan demektir. İşte bu millet yetiştirdiği hafızlar sayesinde korunan bir millettir. ’Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir’ buyuran sevgili Peygamberimiz, yeryüzünün ilk hafızıdır. 14 asırdır tek harfi bile değişmeden muhafaza edilen yüce kitabımızı gönlüne ve zihnine ilmek ilmek nakşeden hafız kardeşlerim, ne mutlu onlara ki sevgili Peygamberimizin izinden gitmekteler. Onlar verdikleri söze yani ahdine sadık kaldılar, hürmete ve cennete layık oldular. Bugün bu 49 kardeşimiz kutsal bir çileyi, güzel bir yükü taşımaya başlıyor. Ağır bir yükün altında olmalarına rağmen sonsuza dek kalacakları yerin cennet olduğunu düşünerek soluklanacaklar. Milli şairimizin diliyle ‘Bu yük senden Allah’ım, çekeceğim, naçarım/Senden sana sığınır, senden sana kaçarım’ diyerek ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir’ hadisinin müjdesine mazhar olacaklar.”
Konuşmaların ardından Başkan Çamyar, hafızlığı başarı ile tamamlayan 49 hafıza hediyelerini takdim etti.