Ordu’nun Ünye ilçesinde ihtiyaç sahibi olanların giyim ihtiyaçlarını karşılayacağı mağazanın açılışı yapıldı.
Mağazanın açılışına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kızılay Ünye Başkanı Ali Alver, Belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Kızılay Ünye Şubesi ve yardımseverlerin katkılarıyla tamamen yeni ürünlerden oluşan yardım giyim mağazasında her yaşta ihtiyaç sahibi için giyim malzemeleri bulunuyor.
Açılışta konuşan Kızılay Ünye Başkanı Ali Alver, sivil toplum kuruluşlarının hizmet verdiği bölgelerde birim amiri ve yöneticileriyle iyi ilişkiler içinde çalışmasının verilen hizmetlerin başarılı olmasında önemli rol oynadığını söyledi. Alver, “Biz Ünye Kızılay’ı olarak hem en eski sivil toplum kuruluşu olmanın avantajını yaşarken, hem de yerel yönetimle uyumlu bir şekilde çalışmanı huzurunu ve mutluluğu yaşıyoruz” dedi.
“Söz vermiştik”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise seçim öncesi söz verdikleri sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Çamyar, ”Seçim öncesinde sosyal belediyeciliği ön plana çıkaracağız ve ‘Kart Ünye’ adı altında bir kart oluşumu yapıp bunun altında hem gıda yardımlarını hem ekmek olgusunu hem de temel ihtiyaçlardan olan giyim yardımlarını toparlayacağız demiştik. Bu çalışmalara adım adım devam ediyoruz. Çok düzenli bir şekilde askıda ekmek uygulamamız hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekliyle vatandaşın bağışladığı yardımların ekranda bilgi ekranlarında gözükmesi suretiyle ihtiyaç sahiplerimize ulaşıyor. Böylece alan el ile veren eli buluşturmuş oluyoruz” diye konuştu.
“İhtiyaç sahipleri şeffaf bir şekilde belirleniyor”
Yardım mağazası hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Çamyar, “Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüzde oluşturulan mütevelli heyetimizde muhalefet partilerimizden belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bulunuyor. Heyet her Cuma toplanarak gayet şeffaf bir şekilde ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızı bizzat evlerinde ziyaret ederek ve fotoğraflayarak tespitini gerçekleştiriyorlar. Bu durumda yardımların gerçekten ihtiyaç sahiplerine gittiğine dair hiçbir şüphe kalmıyor” şeklinde konuştu.
Bu tespitler sonucu belirlenen vatandaşların yardımdan yararlanabildiğini söyleyen Başkan Çamyar, “Yeni hizmete giren ve mağaza şeklinde dizayn edilen depoda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız giyim ihtiyaçlarını burada kendileri seçerek alabilecekler” ifadelerini kullandı. Başkan Çamyar, katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sosyal yardım mağazasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kızılay Ünye Başkanı Ali Alver ve Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Eren birlikte yaptılar.