Ünye Belediyesi’nin desteği ve Ünye Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile ara sokaklara çıkan merdivenler ve merkezi yerlerde bulunan duvarlar kentin ruhunu ve kimliğini yansıtacak şekilde rengarenk boyanıyor.
Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri aynı zamanda kendisi de Ünyeli olan hocaları Yrd. Doç. Dr. Melek Şahin Dokuyucu koordinasyonunda Ünye’de belirlenen noktalarda sanatsal çalışmalara imza atıyorlar.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Ünye modern şehir kimliğine hızla kavuşuyor, turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen şehrimizde görsel çalışmalar da turizm kenti kimliğinde önemli rol oynamaktadır. Hem Ünye’de yaşayan vatandaşlarımız hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz bu çalışmaları her gördüğünde bu şehri her defasında daha da sevecekler” dedi.
Sanatsal çalışmaların modern toplum anlayışının vazgeçilmez unsuru olduğunun bir kez daha altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kültür ve Sanat Derneği’ne ve Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ile hocaları Yrd. Doç. Dr. Melek Şahin Dokuyucu’ya teşekkür etti.
Projede kullanılan malzemeler Ünye Belediyesi tarafından karşılanırken, sanatsal çalışmaları yürüten öğrenciler de yine Ünye Belediyesi tarafından kentte ağırlanıyor.