Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’de modern şehircilik anlayışına ters olarak herkesin kendi işyerinin önüne araçlarını park etmeye çalıştığını belirterek, yeni otopark projesiyle bu sorunun önüne geçeceklerini söyledi.
Başkan Çamyar, yaptığı açıklamada, Ünye’de sıkça gündeme gelen araçların yollara ve kaldırımlara park ederek yaya geçişlerini işgal etmesinin önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. Niksar caddesinde kaldırımları genişleterek bunun bir nebze önüne geçtiklerini belirten Çamyar, şöyle konuştu:
“Ünye’de şehir içi anlamında bakıldığında fiili halde kullanılan Atatürk Parkı’nın içerisinde otoparkımız var. Büyükşehir Belediyemizin işlettiği otoparkımız mevcut. Kapalı spor salonumuzun altında kapalı otopark var. Hemen karşısında eski şişeleme tesisinin olduğu yerde otopark var. Yılbaşına kadar eski pazaryerinin tahliyesini gerçekleştireceğiz ve oraya yapacağımız Kültür sarayı ve ikinci meydanın altına 450 araçlık bir otopark yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz’de Büyük Caminin orada bulunan kasaplar çarşısında yapacağı meydan düzenlemesinin altına yine kapalı bir otopark inşa edecek. Tüm bunlar birkaç yıl içerisinde bittikten sonra Ünye’mizde ciddi şekilde bir otopark elde etmiş olacağız. Tüm bu projeler hayata geçtikten sonra da hala caddelere park eden araçlarımız olursa gerekli yaptırımlar uygulanacak.”