24 Haziran 2016 tarihinde Hakkari’de meydana gelen hain saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Uzm. Çvş Kerim Örtücü için mevlit okundu.
Ordu’nun Ünye ilçesi Taflancık Mahalle Camisi’nin avlusunda gerçekleştirilen mevlide Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim okunması ve dualarla devam eden gecede konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bugün burada şehit düşen Kerim kardeşimiz için bir araya geldik. Bu topraklar böyle kahraman evlatlarımız sayesinde yıkılmıyor ve yıkılmayacak” dedi.
Çamyar, “Eğer bir vatanımız yoksa, bir bayrağımız yoksa ve minarelerden yükselen ezanımız yoksa bizlerin de bir anlamı yoktur. Onun için inşallah vatan için canlarına vermeye hazır evlatlarımız olduğu müddetçe hiçbir güç bu ülkeyi yıkmayı başaramayacaktır” diye konuştu.
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşene darbe girişimine de değinen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ülkemizde hainler var. Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanının, Başbakanının hayatına kastedenler var daha da ötesi bu milletin vermiş olduğu vergilerle alınan silahları yine bu millete doğrultma cüreti gösterebilenler var. Ünyeliler de olmak üzere tüm Türkiye ilk geceden itibaren meydanlara idi ve sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız evlerinize dönün demedikçe bu nöbet devam edecek” ifadelerini kullandı.