Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’nin simgelerinden olan Çamlık bölgesinde 40 bin metrekare alan üzerine yap işlet devret modeliyle yapılacak tesisin ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Sosyal yaşam merkezi olarak tasarlanan Çamlık Projesi, 2018 yılı içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.
40 bin metrekare alan üzerine yapılacak
Yapım çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kısa sürede yapımına başlanacak olan Çamlık Projesi, yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 5 bin 711 metrekaresi kiralanabilir birimden oluşan proje kapsamında; mevcut dokuyla uyumlu, içerisinde mesire alanı, yeşil alanlar, kafe ve restoranlar, düğün salonu, havuz, mescit, yaya ve bisiklet yolları ve macera parkı bulunan sosyal yaşam alanı oluşturulacak” dedi.
Büyükşehirin kasasından para çıkmayacak
Başkan Yılmaz, bölgenin eksiklikleri tespit edilerek geliştirilen projenin Ordu ve Ünye ilçesi için büyük kazanım sağlayacağını söyleyerek, “Proje Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından bir kuruş para çıkmadan hayata geçirilecek. İhaleyi alan firma,ilk yıl Büyükşehir Belediyesi’ne yıllık 106 bin 200 lira kira bedeli ödeyecek ve daha sonra bu rakamda ÜFE oranında artış yapılacak. Ayrıca yüklenici firma, yıllık ciro gelirleri üzerinden ilk on yıl yüzde 6.5, ikinci on yıl yüzde 8.5 ve üçüncü on yıl içinse yüzde 10.5 pay verecek” şeklinde konuştu.
Yap İşlet Devret modeliyle yapılacak
Çamlık projesi kapsamında yap işlet devret modeliyle inşa edilecek tesisler, 30 yıl süreyle yüklenici firma tarafından işletilecek. Bu sürenin sonunda tesislerin tamamı, bütün kullanım haklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine girecek.
Yapılar çevreye uyumlu olacak
2018 yılında hizmete sunulması hedeflenen ve mevcut ağaçlara zarar vermeden inşa edilecek olan tesisin yapımında kullanılacak çelik konstrüksiyonlu malzemeler, ahşapla kaplanarak çevreye uyumlu hale getirilerek doğal doku muhafaza edilecek.
Vatandaşların gönül rahatlığıyla gidebileceği sosyal bir mekan olacak Çamlık bölgesi, tamamlandığında sadece Ordu’nun değil, çevre illerin de dikkatini çekerek bölgenin yükselen değeri olacak.