Ünyelilerin uzun zamandır beklediği müjdeli haber, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan geldi.
Başkan Yılmaz, Ünye ilçesine doğal gaz verilmesinin önündeki engelin aşıldığını ve yılbaşına kadar ilçeye doğal gazın getirileceğini Ünye ilçesinin doğal gaza kavuşmasının önündeki en büyük engel aşıldı. İlçeye doğal gaz akışını sağlayacak şehir giriş istasyonunun yapılması için planlanan yerle ilgili kamulaştırma sorunu çözüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aksa Doğalgaz A.Ş.nin takibinin sonucunda kamulaştırmayla ilgili mahkemede ara karar alınarak giriş istasyon yapım çalışmalarının önü açıldı.
Başkan Enver Yılmaz, mahkemenin 7 Temmuz’da verdiği ara kararın doğal gaz çalışmalarının önünü açtığını belirterek, “Bu kararın ardından hızlı bir şekilde şehir giriş istasyonun yapım çalışmalarına başlanacak. İnşallah bu çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak Aralık ayı içerisinde Ünye ilçemize doğal gazı vermek istiyoruz” dedi.
Ünye’de son üç yılda 100 km’lik doğal gaz dağıtım hattı yapıldı. Altyapı çalışmalarının belirlenen takvime göre ilerlemesine, doğal gazı kullanmaya hazır binlerce abone bulunmasına rağmen kamulaştırma sorunu nedeniyle ilçeye şimdiye kadar gaz verilememişti.
Başkan Yılmaz, Altınordu ve Fatsa ilçelerinde de doğal gaz çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyerek Altınordu ilçesinde şimdiye kadar 437 bin 561 metre hat döşenerek 74 bin 657 aboneye; 2015 yılının Ekim ayında ilk gaz verme töreninin yapıldığı Fatsa ilçesinde ise bir yıl gibi kısa bir sürede 35 bin 710 metre hat döşenerek 5 bin 989 aboneye ulaşıldığını ifade etti.