Ünye’nin yeni planlanan pazar alanını inşasında sona yaklaşıldı. Çatı kaplamalarına geçilen inşaat çalışmalarının Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında teslim edilmesi planlanıyor.
Ünye’nin genelindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, pazar yerinin bir kangren haline geldiğini ve bu sorunu çözeceklerini belirtti. Çamyar, “84 dönümlük bu alan üzerinde stadyumunda bulunduğu bu alanda eski pazar yerinin kurulu olduğu 24 dönümlük kısmı bu dönemde hemşehrilerimizin kullanımına açmış olacağız. Eski pazar yerinin bu alanının 7 dönümlük alanına kültür sarayı inşa edeceğiz, kalan 174 dönümlük alanı ise meydan olarak değerlendireceğiz. Geleceğe dönük şehircilik planlaması çerçevesinde meydanın altını ise 450 araçlık otopark olarak planlıyoruz. Bu projemizle ilgili ihaleye bu yıl sonuna kadar çıkmayı planlıyoruz” dedi.
Eski pazar yerinden çıkarılan esnafların ise inşası tamamlanmak üzere olan yeni pazar alanına taşıyacaklarını kaydeden Başkan Ahmet Çamyar, “Burası çok nezih ve adeta bir alışveriş merkezi gibi ortama sahip olacak. Kurban bayramına kadar Pazar alanını bitirmiş olacağız. İnşallah bayramdan sonra da esnaflarımızın taşınma süreci başlamış olacak. Burayı kullanacak arkadaşlarımız kendi bölmelerini ise bizim sunduğumuz projeye göre yapacak” diye konuştu.
Eski minibüs garajının yeni yeri ile ilgili de açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Tabakhane Deresi’nin kenarına yapılacak yeni minibüs garajı ile ilgili olarak hazine arazisi ile ilgili kısımda yer tespitlerimiz yapıldı. Belediyeye mülkiyetinin devrinin ardından hızlı bir şekilde yeni minibüs garajı projemize de başlamış olacağız" açıklamasında bulundu.
Ünye’nin giderek daha modern bir şehir haline geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Çamyar, başta Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
168 dükkandan oluşan yeni pazar yerinde havalandırma kanallarından aydınlatmaya kadar birçok detay düşünülerek planlandı.