Ünye Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yaşlı kadınlara yönelik program düzenledi.
Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, daire amirleri ve yaşlı kadınlar katıldı.
Programda ilk konuşmayı yapan Ünye Belediye Başkan Ahmet Çamyar, organizasyonun anlamlı olduğunu ifade ederek “Sayın Ünye Kaymakamımızla zaman zaman değişik meselelerden dolayı bir araya gelirken, Ünye’nin hizmetkarı olma noktasında birlik ve beraberlik içerisinde projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Salona baktığımda bizimde ayakta durma sebebimizi ellerimiz, ayaklarımız, her şeyimiz olan annelerimizi görüyorum. Bugünkü etkinliğimiz ise bir başka anlamlı. Böyle bir organizasyon için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise yaptıkları organizasyonla 3 nesli bir araya getirdiklerini ifade ederek “Gerçekleştirdiğimiz bu anneler günü etkinliğini organize ederken, anne, çocukları ve torunları olmak üzere 3 nesil anneyi bir araya getirelim istedik. Büyük annelerimiz bugün bu salonda önce kendileri, sonra evlatları ve torunları olarak 3 nesil var. Ben bugün bu salondaki kişi sayısını üç ile çarpıyorum. Biz attığımız her adımda büyüklerimizin rahat etmelerini düşünüyoruz. Geçen yıl 35 kişilik bir program yaptık. Muhtaç ailelerin evlerine boya badana için ekip gönderdim. Yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için bu yılda başka bir program yapıyoruz. Eğer izniniz olursa 15 günde bir evlerinize misafir olacağız ve sorununuz, sıkıntınız var mı diye soracağız. Kendi anne, babamız gibi ihtiyaçlarınızı gidereceğiz. Bizi kırmayarak buraya kadar geldiğiniz için size teşekkür ederim. Siz değerli büyüklerimizde önce devletimiz ve sonra devletimizin güvenliği uğruna gecesini gündüzüne katan güvenlik güçlerimiz için dua etmenizi istiyorum” diye konuştu.
Son konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer, annelerin değerini ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyerek “Her türlü takdirin üzerinde çok güzel bir organizasyon. Başta değerli Kaymakamımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Cenneti ayaklarınızın altına sereceğimiz annelerimizin değerini, kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizim inancımızda bu en temel üslup” şeklinde konuştu.
Program sonrası ise protokol üyeleri tarafından programa katılan yaşlı kadınlara çiçek ve hediye dağıtıldı.