Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan ve tarihi kilisenin de bulunduğu turistik bir bölge olan Yason Burnu çevresi Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenecek.
Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi’nde bulunan birinci derece arkeolojik ve ikinci derece doğal sit alanı olan ve tescilli Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu Yason Burnu yarımadasında çevre düzenlemesi yapılacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak, Ordu’nun turizm kenti olma yolundaki çalışmalara her zaman destek vereceklerini ifade etti. Yılmaz, “Bu hedefin sözde kalmaması için yerel yöneticiler olarak, üzerimize düşeni yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Yason’un ilimizin turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Restorasyonu gerçekleştirilen Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu alanda yapılması gereken düzenlemeler için elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda birtakım alt yapı eksiklikleri bulunan alana ziyaretçilerin araçlarını bırakabilecekleri açık otopark, çevreye zarar vermeden dolaşabilecekleri gezi yolları ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri lavabonun yapılması için girişimlerimizi başlattık. Kilisenin giriş kısmında yer alan bekçi kulübesini de alanın doğal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz” dedi.
Yılmaz, çevre düzenlemesinin projesinin hazır olduğunu ve Samsun Koruma Kurulundan gelecek onayın ardından ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi.