5 yıl önce dünyanın en kısa kadını olarak Guinness rekorlar kitabına giren Kocaman, Bağ Mahallesi'nde, ailesiyle yaşamını sürdürüyor.

4 kardeşin en küçüğü olan Kocaman, AA muhabirine, boyunun kısa olmasının hayatını zorlaştırdığını belirterek, buna rağmen hayata küsmediğini, sevenlerinin desteği ile yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

2010 yılında Guinness rekorlar kitabına girdiğini ve 1 yıl sonra bu unvanını Hintli Jyoti'ye kaptırdığını anlatan Kocaman, "Yaşıtlarım gibi her istediğimi yapmak isterdim. Boyumun kısa olması birçok isteğimi engelledi. Evden tek başıma çıkamıyorum. Arkadaşlarıma uyum sağlayamıyorum. Bu durum beni çok üzüyor" diye konuştu.

Sürekli Anne ve babasına muhtaç olarak yaşamak zorunda olduğunu ifade eden Kocaman, şunları kaydetti:

"Evdeki eşyalar bana çok büyük geliyor. Buz dolabına ulaşmak ya da çamaşır makinesinin kapağını açmak, bir eşyayı kaldırmak gibi işlerde çok zorlanıyorum. Ağız yapım ve dişlerimin olmaması nedeniyle konuşma zorluğu çekiyorum. Annem ve babamın yardımı olmadan yaşamam çok zor. Allah anne ve babamı başımdan eksik etmesin en büyük yardımcım onlar."

Dişleri olmadığı için öğütülmüş ya da lapa haline getirilmiş gıdalarla beslenmek zorunda kalan Kocaman, ağız yapısı nedeniyle protez dişe ihtiyaç duyuyor. Ailesinin maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle de diş yaptıramıyor. 

Anne Hatun Kocaman, kızının kemik hastalığı nedeniyle vücudunun gelişmediğini, kısa boyunun zorluklarıyla yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. 

Kızının sosyal hayatta ilgi odağı olduğunu belirten anne Kocaman, "Misafirliğe, düğün ve cenaze gibi tüm ziyaretlere birlikte gidiyoruz. İnsanlar, bulunduğumuz her ortamda Elif'e yakın ilgi gösteriyorlar. Çok mutlu oluyor. O'nu hiç yalnız bırakmıyorum, hem can yoldaşım, hem arkadaşım. Allah son nefesime kadar yanında olmayı nasip etsin" diye konuştu.

Komşusu ve arkadaşı Sümeyye Altunbaş ise, günlük hayatta sık sık biraya geldikleri Elif'in yaşama mücadelesine hayran kaldığını ve O'nu hiç bir zaman üzgün görmediğini söyledi.